Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začenja se 31. teden za življenje

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 02. 10. 2022 / 07:20
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.10.2022 / 10:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začenja se 31. teden za življenje
Geslo letošnjega Tedna za življenje je »Ne zavrzi življenja«. FOTO: gibanjezazivljenje.si

Začenja se 31. teden za življenje

Teden za življenje, v katerega vstopamo danes, 31. po vrsti, letos obhajamo v luči gesla »Ne zavrzi življenja«, začetek pa bomo obeležili s sveto mašo na Brezjah danes, v nedeljo, 2. oktobra ob 16. uri.

V društvu Gibanje za življenje na pobudo Slovenske škofovske konference Teden za življenje pripravljajo že od leta 1992. Gre za sklop dogajanj od prve do druge nedelje v oktobru, vsakokrat na določeno temo.

Eden od namenov Tedna za življenje je tudi povabilo v večjo odprtost za življenje.

Med nameni Tedna za življenje so med drugim širjenje zavesti o dragocenosti življenja kot zastonjskega daru, povabilo v večjo odprtost za življenje, v pripravljenost za sprejemanje novega življenja, pa tudi utrjevanje vere v večno življenje, vere v zmago življenja nad smrtjo, zmago ljubezni nad sovraštvom, zmago dobrote.

FOTO: gibanjezazivljenje.si

Program letošnjega Tedna za življenje

Teden za življenje torej danes začenjamo s sveto mašo na Brezjah. Eno uro prej, ob 15.00, se tam začne molitvena ura za življenje, bogoslužje z začetkom ob 16. uri pa bo obhajal nadškof Marjan Turnšek.

V četrtek, 6. oktobra ob 18. uri, vabljeni na okroglo mizo z naslovom »Klic po smrti ali klic po pomoči? O vprašanjih evtanazije« na Teološki fakulteti v Ljubljani.

V četrtek, 6. oktobra, na Teološki fakulteti v Ljubljani ob 18. uri prirejajo okroglo mizo z naslovom »Klic po smrti ali klic po pomoči? O vprašanjih evtanazije«, na kateri bodo sodelovali dr. Roman Globokar, moralni teolog in član Komisije za medicinsko etiko RS, dr. Maja Ebert Moltara, onkologinja, vodja Paliativnega tima OI in predsednica Slovenskega združenja paliativne in hospic oskrbe, dr. Andrej Kravos, družinski zdravnik iz Žalca, in dr. Blaž Ivanc, pravnik in profesor Zakonodaje na Zdravstveni fakulteti UL. Razpravo bo vodila s. Meta Potočnik z Radia Ognjišče.

Več informacij o dogajanju v prihodnjem tednu je na voljo na spletni strani Gibanja za življenje.

Zaključek tedna za življenje bo v nedeljo, 9. oktobra.

Kupi v trgovini

Razprodano
Knjiga meseca junija
Tisoč darov
Osebna rast
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh