Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začenja se devetdnevnica za domovino

Za vas piše:
K. C.
Objava: 15. 06. 2020 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2020 / 08:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Začenja se devetdnevnica za domovino

Pred 10. dnevom molitve in posta za domovino bo od 16. do 24. junija potekala devetdnevnica za domovino.
Devetdnevnico ter dan molitve in posta za domovino, ki ju letos, tako kot lani, spremlja slogan Skupaj za skupno dobro - S teboj bomo zmogli, pripravlja ob 30-letnici slovenske demokracije in 29. rojstnem dnevu samostojne slovenske države iniciativna skupina za aktivno državljansko držo zavzetih katoličank in katoličanov.

Pred 10. dnevom molitve in posta za domovino bo od 16. do 24. junija potekala devetdnevnica za domovino. V tem času bo vsak dan ob 5. uri na Radiu Ognjišče molitev rožnega venca.

Okrogla miza

V sredo, 17. junija, pa bo ob 17. uri okrogla miza na temo Kaj nam je kljub razlikam skupno ob 30-letnici procesov za samostojno in demokratično Slovenijo. Udeleženci bodo: dr. Žiga Turk, dr. Klemen Jaklič, dr. Ernest Petrič, dr. Ljubica Jelušič in dr. Jože Možina. Moderatorka bo Tanja Dominko, novinarka Radia Ognjišče. Dogodek bo v dvorani Zavoda svetega Stanislava, vendar brez udeležbe občinstva. Neposredni prenos bo na Radia Ognjišče.

Poštenje, sposobnost, odgovornost in molitev naj bodo temelj za prihodnost naše domovine

»Za kristjana ni dovolj, da je dober in pošten delavec ter da je odgovoren in dejaven državljan. Kristjan mora za svojo domovino tudi prihajati pred Boga,« je v vabilu zapisal ljubljanski nadškof Stanislav Zore. »Zaveda se namreč, da je domovina skrb posameznih članov te skupnosti, je pa tudi Božji dar, ki nam je bil dan v veselje in v odgovornost. Zato kristjan sebe in vse svoje brate in sestre, ki se trudijo za našo skupno domovino, v molitvi polaga pred Boga, saj se zaveda, da vsako človeško delo potrebuje tudi blagoslov od zgoraj, da bo rodilo dober sad.

Zato bomo tudi letos v pripravi na dan državnosti obhajali molitveno devetdnevnico, h kateri toplo vabim vse kristjane. Poštenje, sposobnost, odgovornost in molitev naj bodo temelj, na katerem bomo gradili prihodnost naše domovine.«

Dan molitve in posta za domovino se bo končal z mašo

Molitvena devetdnevnica za domovino se bo sklenila s 24-urno molitvijo in postom za domovino, ki bo od 23. junija od 17.30 do 24. junija do 17.30, ko se bo začela maša, ki jo bodo darovali slovenski škofje v ljubljanski stolnici. Prav v ljubljanski stolnici bo osrednja molitev za domovino, ta bo neprekinjeno trajala 24 ur.

Preberite tudi:

Da nam bo vsem dobro – ne samo peščici

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh