Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začenja se volilna kampanja

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 24. 03. 2022 / 09:36
Oznake: Politika, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.03.2022 / 09:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začenja se volilna kampanja
Zadnji dan za vložitev kandidatur. FOTO: Tatjana Splichal

Začenja se volilna kampanja

Pred aprilskimi državnozborskimi volitvami se danes uradno začenja volilna kampanja. Za nagovarjanje volivcev bodo imele stranke in liste mesec dni - do 22. aprila opolnoči, ko bo nastopil volilni molk.

Stranke in liste, ki se bodo potegovale za poslanske sedeže morajo do polnoči vložiti kandidatne liste. Ko bodo vse kandidatne liste vložene, bodo volilne komisije volilnih enot preizkusile njihovo zakonitost.

Do 3. aprila pa bodo z žrebom določile sezname potrjenih list kandidatov v posamezni volilni enoti. Do 8. aprila bodo javno objavili sezname list kandidatov po volilnih enotah in sezname kandidatov, o katerih se glasuje v posameznih okrajih, poroča STA.

Kandidati za poslance morajo danes tudi sporočiti organizatorja volilne kampanje in podatke o odprtju posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo.

Glasovanje iz tujine na volitvah DZ

Volivci, ki bodo 24. aprila začasno v tujini, lahko danes do polnoči obvestijo Državno volilno komisijo, da želijo glasovati po pošti ali na enem od diplomatsko-konzularnih predstavništev.

Kupi v trgovini

Ne živite od laži
Filozofija in esejistika
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh