Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začetek nadgradnje železniškega odseka Ljubljana–Brezovica

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 28. 08. 2021 / 05:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.08.2021 / 14:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začetek nadgradnje železniškega odseka Ljubljana–Brezovica
Most Mali graben. FOTO: Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo

Začetek nadgradnje železniškega odseka Ljubljana–Brezovica

V okviru projekta »Nadgradnja železniške proge Ljubljana–Divača« je od danes predvidena popolna zapora enega tira na odseku Ljubljana–Brezovica.

Nadgradnja odseka Ljubljana–Brezovica obsega zamenjavo 6,9 kilometra tirov in vozne mreže na dvotirni progi, ureditev nivojskih prehodov ter nadgradnjo signalnovarnostnih naprav, sporočajo z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo.

Zamenjava jeklenega mostu

Prav tako bodo zamenjali jekleni most čez Mali graben in zgradili protihrupne ograje v skupni dolžini dobrih osem kilometrov. »Novo podobo bo dobilo tudi postajališče Ljubljana Tivoli, kjer bo izvedena nadgradnja dveh peronov, gradnja dveh dvigal za dostop na perone ter gradnja dveh zavetišč z nadstrešnico,« pravijo na DRSI.

Pogodbena vrednost del za nadgradnjo odseka Ljubljana–Brezovica znaša 55,95 milijona evrov. Ocenjena vrednost investicije znaša 67,61 milijona evrov. Odobrena so tudi evropska sredstva iz Mehanizma za okrevanje in odpornost (RRF) v višini 37,87 milijona evrov. (DRSI)

Zaključek del do konca leta 2022

Izvajalec gradbenih del, konzorcij podjetij Kolektor Koling, SŽ-ŽGP, GH Holding, Pomgrad in CGP, je z uvajalnimi deli začel 13. avgusta. Dela bodo najprej potekala na levem tiru in bodo trajala predvidoma do začetka leta 2022, nato sledi še izvedba del na desnem tiru. Zaključek vseh del pa je predviden konec leta 2022, sporočajo z DRSI.

Več o projektu.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh