Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začetek Tedna za življenje z mašo na Brezjah

Za vas piše:
A. E. F., M. M.
Objava: 04. 10. 2021 / 07:43
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.10.2021 / 07:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začetek Tedna za življenje z mašo na Brezjah
Somaševanje na trgu pred baziliko Marije Pomagaj je vodil župnik Marko Košir. FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje

Začetek Tedna za življenje z mašo na Brezjah

Pred baziliko Marije Pomagaj na Brezjah se je z včerajšnjo sveto mašo začel Teden za življenje, ki letos poteka pod geslom »Z veseljem do življenja skrbimo drug za drugega«.

Teden za življenje se je začel z molitveno uro v baziliki Marije Pomagaj in nadaljeval s sveto mašo na trgu pred baziliko. Somaševanje je vodil župnik Marko Košir iz Mengša. Ob njem sta somaševala g. Viktor Primožič, duhovni pomočnik ter p. Tadej Inglič, ki je pred sveto mašo vodil molitveno uro.

Molitvena ura pred sveto mašo. FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje

Ob začetku svete maše je prisotne pozdravila s. Mirjam Cvelbar, ki vodi Društvo Gibanje za življenje. Dejala je, da gre za poseben praznik z bogatim in raznolikim pomenom. Ob začetku Tedna za življenje namreč praznujemo tudi obletnico posvetitve cerkve in razglasitve bazilike.

Pomen skrivnosti rožnega venca

Kot je v začetku nagovora izpostavil župnik Marko Košir, »rožni venec oziroma njegove skrivnosti dajejo poudarek pomembnim dogodkom v Jezusovem in Marijinem življenju. Že prva skrivnost veselega dela je povezana z življenjem, »ki si ga Devica od svetega duha spočela«. Marija je bila prva naprošena, da bi sprejela življenje in odgovorila je »zgodi se mi po tvoji besedi«.

FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje

Strah je bilo Marijo, strah je tudi nas

Mengeški župnik je dejal, da je bilo tudi Marijo sprva strah, a je pristala. Podobno je z nami. »Ni nam vedno jasno, kaj nas čaka, zato je življenje izziv. Lahko rečemo tudi iz lastnih izkušenj, da življenje ni takšno, kot si ga predstavljamo ali načrtujemo, temveč takšno, kakršno pač je. Naše življenje je že blagoslovljeno, moramo ga le sprejeti.«

Življenja ne izbiram sam, ampak ga sprejmem. Moramo živeti in ne životariti. Moje življenje, naj bo še tako omejeno, ubogo, skromno in krhko, je edino kar ga imam. Če začnem hrepeneti po nekem drugačnem življenju, ki ni moje, zavrnem svojega. (Marko Košir)

Vsak dan znova moramo ugotoviti, k čemu na skliče Gospod, torej moramo živeti v poslušanju sebe in svoje resničnosti, dodaja.

Ne obupujmo

Marko Košir je pridigo zaključil z besedami: »Ne obupujmo nad življenjem, ni vedno lahko. So stiske, so preizkušnje, vsakdo jih ima. A življenje je dar, dar od Boga. Najbolj bomo v življenju srečni, če bomo svoje življenje darovali za druge, če bomo lahko naredili dobro delo. Če ne verjamete, poskusite.«


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh