Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zadar: obisk stolnice za turiste odslej le s plačano vstopnino

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 09. 06. 2023 / 13:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2023 / 14:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zadar: obisk stolnice za turiste odslej le s plačano vstopnino
Stolnica v Zadru. FOTO: freepik.com

Zadar: obisk stolnice za turiste odslej le s plačano vstopnino

Tuji turisti, ki bodo želeli obiskati zadrsko stolnico, bodo morali odslej za vstop v svetišče odšteti tri evre na osebo.

Tudi v nekaterih drugih znamenitih stolnicah na Hrvaškem, z izjemo dubrovniške, vstop ni brezplačen, poročanje hrvaških medijev povzemajo pri STA, vendar v njih veljajo enaka pravila tako za domače kot za tuje obiskovalce. 

Vsi obiskovalci zadrske stolnice pa morajo plačati tri evre vstopnine za dostop na zvonik, ki sodi med največje turistične zanimivosti v mestu. Lansko leto je bilo treba za dostop do zvonika odšteti dva evra. Obiskovalci stolnice morajo odšteti še pol evra, če želijo prižgati svečo.

V Dubrovniku, ki se ponaša z eno najlepših stolnic na Hrvaškem, vstopnine ne zaračunavajo ne domačim ne tujim turistom.

V Dubrovniku, ki se ponaša z eno najlepših stolnic na Hrvaškem, vstopnine ne zaračunavajo ne domačim ne tujim turistom, poroča STA. V Splitu vstop v stolno cerkev stane pet evrov, ob čemer obiskovalcem ponujajo pet različnih paketov vstopnic, ki stanejo od devet do 15 evrov: najdražji paket vključuje tudi vstop v zvonik.

Stolnica v Dubrovniku. FOTO: arhiv Družine

V šibeniški stolnici, ki je od leta 2000 na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine, morajo odrasli plačati pet evrov vstopnine, medtem ko vstop v zagrebško stolnico zaradi popotresne prenove trenutno ni mogoč.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh