Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zadnji boj za življenje malega Alfieja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 04. 2018 / 12:43
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.04.2018 / 12:50
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zadnji boj za življenje malega Alfieja

Obupana starša za pomoč prosita Katoliško cerkev, Alfie prejel zakrament bolniškega maziljenja.

V Angliji se nadaljuje boj za življenje malega Alfieja Evansa. Za dečka iz Liverpoola, ki boleha za nepojasnjeno nevrološko boleznijo, že več mesecev skrbijo v eni izmed tamkajšnjih bolnišnic. Sodnik je včeraj odločil, da sme bolnišnica odklopiti naprave, ki ga ohranjajo pri življenju. Zdravniki so obenem prepovedali, da bi Alfieja prepeljali v drugo bolnišnico, čeprav je več pediatričnih klinik ponudilo pomoč dečkovi družini, med njimi tudi vatikanska otroška bolnišnica Bambino Gesu.



Po določitvi sodnika se je Alfiejev oče Tom znova obrnil na javnost in Katoliško cerkev v Angliji prosil, naj podpre željo staršev, da bi Alfieja prepeljali v Vatikan. V pismu liverpoolskemu nadškofu je Tom Evans spomnil, da sta tako on kot Alfie prejela zakrament sv. krsta v Katoliški cerkvi. Nadškofija primera doslej ni kaj dosti komentirala, podporo Alfiejevim staršem pa je v nedeljo med opoldansko molitvijo Raduj se, Kraljica nebeška, znova izrazil papež Frančišek. Predstavniki nadškofije še niso navezali stika z Alfiejevo družino.

Odnos nadškofije je precej neobičajen in po navedbah spletnega portala LifeSiteNews se je v Liverpool na štiriurno pot odpravil celo nek italijanski duhovnik, ki je dečku podelil zakrament bolniškega maziljenja. Kot so poročali mediji, duhovnik liverpoolske nadškofije tega ni bil pripravljen storiti, ker je dvomil, če sta starša sploh katoliške vere.

Sodni boj za Alfieja pa se utegne nadaljevati. Starša sta napovedala, da se bosta obrnila na angleško vrhovno sodišče, da bi rešila Alfiejevo življenje.

Vir: kath.net
Foto: FB

Kupi v trgovini

Navzkrižja in izravnave
Proza
6,51€
Nalaganje
Nazaj na vrh