Zapri
Iskanje

Zadnji dan za oddajo vlog za bivanje v študentskih domovih

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 16. 08. 2021 / 10:00
Oznake: Mladi, Šolstvo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.08.2021 / 10:06
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Zadnji dan za oddajo vlog za bivanje v študentskih domovih

Zadnji dan za oddajo vlog za bivanje v študentskih domovih
Skupno je razpisanih 12.127 mest. FOTO: Tatjana Splichal
Še danes je možno oddati prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v prihodnjem šolskem letu.

Kandidati se morajo za sprejem in podaljšanje bivanja prijaviti prek spletne aplikacije eVŠ v skladu s prijavnimi roki, ki so navedeni v razpisu. Rok velja tudi za tiste, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku oziroma se bodo na študij vpisali v jesenskem roku.

Na voljo več kot 12.100 mest

V prihajajočem študijskem letu je za subvencionirano bivanje študentov skupaj razpisanih 12.127 mest, in sicer za sprejem 4588 in 7514 za podaljšanje bivanja, 25 mest pa je namenjenih študentom s priznano mednarodno zaščito, poroča STA. Višina subvencije za bivanje v študijskem letu 2021/22 v javnih dijaških, dijaško študentskih in študentskih domovih znaša 21,50 evra, v zasebnih študentskih domovih in pri zasebnikih pa 32 evrov. Cenzus za prejem subvencije je 2783,30 evra bruto mesečno na družinskega člana.

Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen 15. septembra na spletnih straneh študentskih domov, na domači naslov pa bodo študenti prejeli odločbo.

Dva načina prijave

Elektronsko se je možno prijaviti na dva načina: z digitalnim potrdilom ali z uporabniškim imenom in geslom. V slednjem primeru je treba obrazec elektronsko poslane prijave obvezno natisniti, podpisati ter ga skupaj s prilogami v roku priporočeno poslati ali osebno oddati pristojni pisarni za študentske domove. Navodila za izpolnjevanje prijave so objavljena na tej strani.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh