Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahteva po heteroseksualnem zakonu ni diskriminatorna!

Objava: 10. 11. 2009 / 09:47
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zahteva po heteroseksualnem zakonu ni diskriminatorna!

Tudi v Argentini imajo ‘težave’ z definicijo zakonske zveze

Izvršni odbor Argentinske škofovske konference je pozval Narodno skupščino, naj zavaruje pristni zakon, ki temelji na zvezi med enim moškim in eno žensko. Škofje pojasnjujejo, da zahteva po heteroseksualni zakonski zvezi ni diskriminatorna, pač pa izhaja iz objektivnega dejstva, ki to zvezo pogojuje. Storiti nasprotno bi pomenilo spregledati bistvo tega dejstva, namreč, da je zakonska zveza natančno to, kar je.

Heteroseksualnost zakonske zveze ni zasebna stvar ali izbira zaradi verskih predpisov, poudarjajo škofje, pač pa stvarnost, ki ima svoje korenine v naravi človeškega bitja, ki je moškega in ženskega spola. Ta naravna danost bi morala biti nad zakonom, dolžnost zakonodajalcev pa je, da pravno zaščitijo zakonsko zvezo, ki je temelj vsake družine. Oboje so namreč ščitili že od samega začetka civilizacije.

Argentinski škofje so še pojasnili, kako različnost in vzajemnost med moškim in žensko postane tudi ‘temelj za zdravo in potrebno spolno vzgojo’. Po njihovem mnenju bi bilo nemogoče izobraževati mlade o spolnosti, če jim ne moremo ponuditi jasnega razumevanja telesne govorice. Te vidike, ki se nanašajo na spolno raznolikost in na začetke življenja, so vedno upoštevali kot osnovo za zakonodajo, kadar so definirali bistvo in namen zakonske zveze.

Zato, zaključujejo argentinski škofje, mora biti zakonska zveza zaščitena ‘v dobro človeštva’, med pripravljalci zakonodaje o tej zahtevni temi pa mora teči iskren dialog.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh