Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahvala Severne Makedonije za pomoč v požarih

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 28. 08. 2021 / 10:09
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2021 / 10:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zahvala Severne Makedonije za pomoč v požarih
Slovenski obrambni minister Matej Tonin in njegova makedonska kolegica Radmila Šekerinska. FOTO: mod.gov.mk

Zahvala Severne Makedonije za pomoč v požarih

Obrambni minister Matej Tonin se je mudil na dvodnevnem delovnem obisku v Severni Makedoniji. Makedonska ministrica za obrambo Radmila Šekerinska je ob tem izrazila hvaležnost Sloveniji in slovenskim gasilcem, ki so pomagali ob nedavnih požarih v Makedoniji.

Tonin je ob tem napovedal ustanovitev posebnega sklada za program donacij rabljene, a ohranjene gasilske opreme državam, ki jo potrebujejo.

Vizija dvostranskega sodelovanja

Poleg opreme je nujen tudi prenos znanja, sta se strinjala obrambna ministra, zato sta na srečanju izpostavila potrebo po viziji krepitve dvostranskega sodelovanja. Med drugim sta potrdila makedonsko donacijo za Park vojaške zgodovine v Pivki. Na zaprosilo Parka vojaške zgodovine Pivka je namreč minister Tonin makedonski kolegici posredoval prošnjo za donacijo enega izmed protiletalskih topov Flakvierling 38, ki ga v sklopu odpisanih vojaških sredstev hranijo oborožene sile Republike Severne Makedonije. S podpisom donacije med ministroma bodo stekli operativni dogovori o predaji muzejskega eksponata.

Obsodba napadov v Afganistanu

Ministra sta v luči trenutnega dogajanja v Afganistanu ostro obsodila teroristične napade na kabulskem letališču. »Strinjala sta se, da si moramo v zavezništvu Nato prizadevati, da se zoperstavimo tovrstnim dogodkom. Ob tem sta se zavezala k oblikovanju strateškega partnerstva na področju obrambe med državama,« pravijo na slovenskem obrambnem ministrstvu.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh