Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahvala za 50 Nikodemovih let

Za vas piše:
Tomaž Kavčič
Objava: 18. 11. 2016 / 08:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zahvala za 50 Nikodemovih let

Zahvala za 50 Nikodemovih let

Maša ob 50. obletnici Nikodemovih večerov v ljubljanski stolnici.

Včeraj smo se v ljubljanski stolnici zbrali ob praznovanju 50. obletnice Nikodemovih večerov. Maša je bila velika zahvala za vseh 50 let. Kot je duhovnik mag. Tone Česen povedal v uvodu v mašo, je sv. Maša zahvala za vsa semena, ki so jih Nikodemovi večeri posadili med nami, ter prošnja, da bi tako bilo tudi v prihodnje.



Sv. mašo je ob somaševanju duhovnikov, ki so vodili Nikodemove večere, daroval škof Anton Jamnik, ki je v pridigi povedal, da na Nikodemove večere glede kot na srečanje katoliškega občestva. Vse skupaj je povezal s svojim nedavnim obiskom v Južni Koreji, kjer je zbranim škofom in duhovnikom po nekajdnevnem seminarju, korejski kardinal povedal, da sedaj vidijo, da niso sami. Prav izkušnja skupnosti je ena izmed najpomembnejših stvari Nikodemovih večerov.



Škof Jamnik je prisotne pozval k temu, da so kot Nikodem. Prvi korak, ki ga je Nikodem naredil je ta, da se je srečal z Jezusom. To moramo vedno početi tudi mi. V drugem koraku moramo Jezusu dati priložnost, da nas nagovori, tak oda ga poslušamo. Tretji korak pa je Jezusa spraševati, tako kot je to počel učenec Nikodem. Škof je tako pozval k temu, da organizatorji Nikodemovih večerov vedno bolj razmišljajo kako približati večere sedanjemu času in kako ljudi navdušiti, da se bodo srečevali, poslušali in spraševali.



Pri maši je sodeloval tudi pevski zbor Megaron, ki pod svojim okriljem združuje bivše dijake in dijakinje Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu. Pod vodstvom Damijana Močnika so zapeli tudi mašne speve v čast sv. Martina Tourskega,ki je bila tudi zmagovalna skladba natečaja ob 1700. letnici rojstva tega svetnika.

Foto: Tatjana Splichal

Preberite tudi:

Akademija ob zlatem jubileju
40 let Nikodemovih večerov v Mariboru

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh