Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahvala za dar duhovništva

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 27. 11. 2012 / 11:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zahvala za dar duhovništva

Srebrna maša ljubljanskega pomožnega škofa dr. Antona Jamnika

Le nekaj dni po sedmi obletnici imenovanja za ljubljanskega pomožnega škofa (15. novembra 2005) se je dr. Anton Jamnik na nedeljo Kristusa Kralja, 25. novembra, v domači župniji Videm Dobrepolje spomnil še ene obletnice: 25. obletnice duhovniškega posvečenja in nove maše, ki jo je 12. julija 1987 pel v župnijski cerkvi povišanja sv. Križa.

Ob jubilantu so se poleg sorodnikov, sosedov iz rodne Male Ilove Gore, prijateljev in znancev zbrali tudi številni duhovniki, ki jih je Cerkvi na Slovenskem darovala dobrepoljska župnija.

Prav zahvali za dar duhovništva in molitvi za nove duhovne poklice je bila posvečena srebnomašna slovesnost, ki jo je zaznamovala pridiga msgr. Jožeta Kastelica, Jamnikovega novomašnega pridigarja. »Duhovnik je Kristus med nami« je bilo osrednje sporočilo njegovega bogatega nagovora, v katerem so oživeli spomini na številna srečanja (tudi z arhitektom Jožetom Plečnikom in pisateljem Bojanom Štihom), pri katerih je prišla do izraza lepota duhovništva, preko katerega Kristus ljudem prinaša ljubezen in mir.

To velja tudi za škofa Jamnika: številne darove, ki mu jih je naklonil Bog, je ob zgledu dobrih domačih duhovnikov – jubilant se je posebej zahvalil pridigarju Kastelicu in dolgoletnemu župniku Francu Škulju – razvijal in podarjal naprej: kot kaplan v Kočevju, tajnik nadškofa Šuštarja, direktor Zavoda sv. Stanislava, profesor na teološki fakulteti, predavatelj, pobudnik cerkvenega visokega šolstva, škof ...

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh