Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahvalna maša slepih in slabovidnih Slovenije v Turnišču

Objava: 03. 11. 2011 / 11:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zahvalna maša slepih in slabovidnih Slovenije v Turnišču

Somaševanje bo vodil murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, po maši pa bo kulturni program, v okviru katerega bo nastopil tudi dramski igralec Gregor Čušin z monodramo.

V organizaciji Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota bo na zahvalno nedeljo, 6. novembra 2011, ob 12. uri, v župnijski cerkvi v Turnišču zahvalna maša slepih in slabovidnih iz celotne Slovenije. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, bo somaševanje vodil murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.

Zahvalili se bodo Bogu in vsem velikodušnim ljudem, ki jim razsvetljujejo življenje. Po maši bo kulturni program, v okviru katerega bo nastopil tudi dramski igralec Gregor Čušin z monodramo. Sledilo bo skupno druženje.

Prvo skupno in javno zahvalno mašo so slepi in slabovidni Slovenije pripravili lansko leto, ko so v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani praznovali devetdeseto obletnico Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije. Od takrat načrtujejo zahvalne maše vsako leto v drugi slovenski (nad)škofiji. S tem želijo skupaj z domačimi, sorodniki in prijatelji izraziti hvaležnost Bogu, hkrati pa opozoriti tudi na posebne potrebe slepih in slabovidnih ljudi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh