Zapri
Iskanje

Zakaj Bog ljubi nepopolne?

Objava: 16. 12. 2019 / 12:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.12.2019 / 12:48
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Zakaj Bog ljubi nepopolne?

V zadnji letošnji številki revije Božje okolje smo se vprašali, zakaj Bog ljubi nepopolne.
V zadnji letošnji številki revije Božje okolje smo se vprašali, zakaj Bog ljubi nepopolne.

Božja popolnost, ki je konec decembra vstopila v telo krhkega otroka, je okoli sebe zbrala precej nepopolno druščino. Prišla pa je tudi za tiste, ki mislijo, da s tem nimajo težav. Le Bog iz vseh naših napak, nedoslednosti in uboštva dela popolno zgodbo, pišem v uvodniku. Klemen Kastelic piše o napetosti med ubogo stvarnostjo in ideali, Ana Pirnat pa o iskanju (ne)popolnosti v vsakdanu.

Nepopolnost je priložnost, saj v nas odpre hrepenenje po Bogu, pove dr. Janez Vodičar. Anja Kastelic piše o Bogu, ki se sklanja k nogam, Marija Krebelj pa o svetnikih, ki so sprejeli in z Božjo pomočjo živeli lastno nepopolnost. Sledi Majino pričevanje o tem, kako ji zaradi skropuloznosti nikoli ni uspelo izpeljati moralno popolnega dne, ko bi bila gotova, da je Bog zadovoljen z njo. Zgodovinar dr. Metod Benedik, mag. Branko Cestnik in Gregor Čušin vsak na svoj način spregovorijo o janzenizmu.

Da je bila skušnjava, da bi si iz strahu zapravil večnost, izziv tudi za svetega Tomaža Mora, je o njem zapisala zgodovinarka Lilijana Žnidaršič Golec. Preberite tudi anketne odgovore staršev predšolskih otrok o tem, kaj si želijo od župnije. Veliki duhovni boj je potreben, da osvojimo tri vrline, poudarja p. Janez Poljanšek. Bogu sem postavljal predrzna vprašanja, o svojem spreobrnjenju zapiše poljski producent Rafał Porzeziński. Katarina Ropret se je s p. Silvinom Kranjcem pogovarjala o izzivih katehumenov. Silva Volčič opisuje pot iskanja svojega mesta v življenju, na vprašanja v rubriki Osebno pa je tokrat odgovarjal jezuit p. Vladimir Kos.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem, ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi naše dnevne novice o družbi in Cerkvi bile še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej, za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh