Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj Vatikan ostaja v Ženevi

Objava: 22. 04. 2009 / 07:36
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zakaj Vatikan ostaja v Ženevi

Po govoru, ki ga je v ponedeljek na mednarodni konferenci Združenih narodov o rasizmu v Ženevi predstavil iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad in v katerem je Izrael označil za rasistični režim, je večina zahodnih diplomatov konferenco zapustila.

Tiskovni predstavnik Svetega sedeža p. Federico Lombardi je obsodil izjave iranskega predsednika, obenem pa je pojasnil, zakaj bo vatikanska delegacija kljub temu nadaljevala s svojim sodelovanjem na konferenci.

Po Lombardijevih besedah konferenca ponuja pomembno priložnost za napredek v boju proti rasizmu in rasni nestrpnosti. S sodelovanjem na konferenci želi Sveti sedež podpreti mednarodna prizadevanja za izboljšanje trenutnega položaja na tem področju.

Na konferenci sodeluje večina svetovnih narodov, sporne vsebine pa so umaknili iz osnutka dokumenta, s čimer je dokument v temelju postal sprejemljiv.

Izjave, kakršne je podal iranski predsednik, niso v pomoč ničemur. Kljub temu, da ni zanikal holokavsta ali pravice Izraelcev do obstoja, so bile njegove izjave ekstremistične in nesprejemljive.

Pomembno je, da še naprej jasno izražamo svoje nasprotovanje kakršnikoli obliki rasizma in rasne nestrpnosti ter da spodbujamo potrebo po spoštovanju človekovega dostojanstva.

P. Lombardi je še izrazil upanje, da bo konferenca vendarle odslužila svojemu namenu, zaradi česar se je tudi delegacija Svetega sedeža odločila, da svojega sodelovanja ne prekine.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh