Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaključek Kozmijanovih dni v župniji Krka

Za vas piše:
Irena Slana
Objava: 01. 10. 2023 / 21:39
Oznake: Maša, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.10.2023 / 21:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zaključek Kozmijanovih dni v župniji Krka
FOTO: Irena Slana

Zaključek Kozmijanovih dni v župniji Krka

V župniji Krka smo v nedeljo, 1. oktobra, zaključili s praznovanje 6. Kozmijanovih dni, in sicer s sveto mašo in romarskim shodom. Somaševanje je vodil upokojeni beograjski nadškof msgr. Stanislav Hočevar.

Svete maše so se udeležili naši zvesti romarji iz Cerkelj na Gorenjskem, od koder vsako leto prispejo z avtobusom. S kora nas je spremljala mogočna glasba orgel, trobent, flavt, saksofona in pauk. Pevci pod vodstvom organistke Mojce Zajc pa so ubrano prepevali.

Nadškof Stanislav Hočevar nas je v pridigi lepo nagovoril, da živimo na prelepem koščku Slovenije, kjer izvira dolenjska lepotica reka Krka. V kraju, kjer se je rodil naš rojak, pokojni nadškof msgr. Franc Perko. Bil je njegov profesor in predhodnik v škofovski službi v Beogradu.

Somaševanje je vodil nadškof Hočevar. FOTO: Irena Slana

Na koncu pridige je nadškof poudaril, naj izrabimo ta romarski shod, da vsem nam izprosimo pravo pojmovanje zdravja, celovitega trdnega zdravja, pravih zdravnikov, prave volje do življenja v celotnem slovenskem narodu.

Tako kot sveta brata Kozma in Damjan, ki sta odkrila pomen zdravljenja, ne samo telesnega, temveč celovitega, tako danes potrebujemo zdravniški poklic, ki bo zdravil telo in duha, ter zdravnike, ki bodo vedno v službi življenja.

Ob zaključku 6. Kozmijanovih dni se zahvaljujemo našemu gospodu župniku Dejanu Pavlinu, ki je vse dogodke tega tedna spretno povezal v lep teden. Sveta Kozma in Damjan pa še naprej delita blagoslov nad prelepo krško dolino.

Kupi v trgovini

Križ sv. Damjana
Stenski
20,20€
Nalaganje
Nazaj na vrh