Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaključene priprave na prenos posmrtnih ostankov Janeza Pavla II.

Objava: 14. 04. 2011 / 06:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zaključene priprave na prenos posmrtnih ostankov Janeza Pavla II.

Po razglasitvi za blaženega bodo krsto prenesli v kapelo sv. Sebastjana v bližini Michelangelove Pieta.

Priprave na prenos posmrtnih ostankov papeža Janeza Pavla II. (1978-2005) so zaključene. Kot je poročal Radio Vatikan, so krsto Inocenca XI. (1676-1689) minuli petek iz kapele sv. Sebastjana prenesli na novo mesto pod oltar Kristusovega poveličanja. V kapeli sv. Sebastjana, v drugi ladji na desni strani bazilike sv. Petra, naj bi po razglasitvi za blaženega počivali posmrtni ostanki nekdanjega papeža Janeza Pavla II.

Prenos posmrtnih ostankov svetega Inocenca je potekal po zaprtju bazilike ob sedmi uri zvečer, vodil pa ga je glavni duhovnik bazilike sv. Petra, kardinal Angelo Comastri. Marmorno krsto Janeza Pavla II. naj bi 29. aprila letos najprej prenesli v kripto bazilike sv. Petra, 1. maja zjutraj pa jo bodo položili pred glavni oltar v baziliki. Potem ko bodo verniki počastili posmrtne ostanke novega blaženega, bo marmorna krsta dokončno počivališče našla nedaleč od Michelangelovega kipa Pieta v kapeli sv. Sebastjana. Obnovitvena dela v kapeli so zaključili minuli teden.

Oltar Kristusovega poveličanja stoji pred levim izmed četverih stebrov bazilike. Poimenovan je po Raffaelovi sliki, ki je bila sprva razstavljena v baziliki sv. Petra, zdaj pa je na ogled v Vatikanskih muzejih. V baziliki si je moč ogledati kopijo slike v obliki mozaika.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh