Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Zakonci si morajo vzeti več časa za pogovor’

Objava: 24. 07. 2012 / 10:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Zakonci si morajo vzeti več časa za pogovor’

Benedikt XVI. meni, da je resnični dialog v luči z individualizmom in raztresenostjo prežetega sveta še posebej pomemben.

Papež Benedikt XVI. si želi, da bi si zakonci vzeli več časa za daljše pogovore. Še posebej naš svet, ki živi v naglici, prežet z individualizmom, aktivizmom in raztresenostjo, zahteva resnični dialog med zakoncema, je zapisano v papeževi poslanici ob mednarodnem srečanju katoliških zakoncev v Braziliji. Brez izrazite kulture pogovora ‘naraščajo nesporazumi, ki se pogosto končajo v nepopravljivih razkolih’. Takšnih tudi z zunanjo pomočjo ni več moč zgladiti.

V poslanici, ki jo je podpisal vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone, je obenem poudarjen pomen zakoncev kot ‘pričevalcev za lepoto ljubezni’. Zakonci naj bodo po papeževih besedah ‘nasmejan in prijeten obraz Cerkve’.

V brazilski prestolnici se ta teden na enajstem mednarodnem srečanju družijo zakonski pari, člani katoliškega laiškega gibanja ‘Equipes Notre Dame’. Gibanje je bilo ustanovljeno leta 1939 v Franciji, vodilo članov pa je spodbujanje zakona kot zakramenta.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh