Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zanikanje holokavsta je za papeža nesprejemljivo

Objava: 12. 02. 2009 / 18:06
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zanikanje holokavsta je za papeža nesprejemljivo

Papež Benedikt XVI., ki se je danes v Vatikanu sestal z ameriškimi judovskimi voditelji, je poudaril, da je zanikanje holokavsta ali pozaba tega zločina, še posebej v katoliških vrstah, nesprejemljiva. Kot je še poročal Radio Vatikan – povzema pa ga STA –, katoliška Cerkev po papeževih besedah zavrača vsakršno obliko antisemitizma.

Holokavst, "to strašno poglavje naše zgodovine ne sme nikoli biti pozabljeno", je poudaril Benedikt XVI., ki se je z delegacijo Konference predsednikov večjih ameriških judovskih organizacij srečal kmalu po tem, ko je lefebrovski škof Richard Williamson z izjavami o dvomu v holokavst užalil jude.

"Cerkev je močno in nepreklicno zavzeta za zavračanje vsakršne oblike antisemitizma in za nadaljevanje ustvarjanja dobrih in trajnih odnosov" med katoličani in judi, je dejal papež in holokavst označil za "zločin proti Bogu in proti človeštvu". "To bi moralo biti jasno vsem, še posebej pa tistim, ki sledijo svetopisemskemu izročilu". Vsakršno zanikanje holokavsta ali zmanjševanje pomena tega zločina je po papeževih besedah "neznosno in hkrati nesprejemljivo".

Predsednik delegacije ameriških judovskih voditeljev rabin Arthur Schneier je poudaril, da je današnje srečanje za jude zelo pomembno, še posebej po "bolečih in težkih dnevih", ki so jih povzročile sporne Williamsonove izjave. Schneier se je papežu zahvalil za "nesporno solidarnost" do judovskega naroda ter obsodbo holokavsta in ljudi, ki ga zanikajo. Pozdravil je tudi predvideni papežev obisk Svete dežele.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh