Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zapolnjen papežev program z duhovniškimi posvečenji in kanonizacijami

Objava: 04. 04. 2013 / 07:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zapolnjen papežev program z duhovniškimi posvečenji in kanonizacijami

V Vatikanu so objavili koledar papeževih obveznosti v aprilu in maju.

Papeža Frančiška v naslednjih tednih čaka izredno zapolnjen bogoslužni program. Kot so včeraj objavili v Vatikanu, bo sveti oče 12. maja razglasil 'svoje' prve svetnike. To bodo Antonio Primaldo in njegovi spremljevalci, ki so jih leta 1480 umorili v južnoitalijanskem mestu Otranto na ukaz osmanskega oblastnika. Po padcu mesta niso bili pripravljeni sprejeti islamske vere. Ob napovedi te beatifikacije je papež Benedikt XVI. 11. februarja letos na rednem kardinalskem konzistoriju napovedal tudi svoj odstop.

Program papeževih obveznosti predvideva, da bo sveti oče do binkošti vsako nedeljo daroval sveto mašo, odprto za javnost. Prihodnjo nedeljo, nedeljo Božjega usmiljenja, bo ob 17.30 v baziliki sv. Janeza v Lateranu obhajal sveto mašo ob umestitvi novega rimskega škofa. Teden dni kasneje, 14. aprila, bo ob istem času v baziliki sv. Pavla zunaj obzidja obhajal slovesno bogoslužje. 21. aprila bo v Petrovi baziliki več diakonov posvetil v duhovnike. Na zadnjo aprilsko nedeljo bo med sveto mašo na Trgu sv. Petra podelil zakrament svete birme.

Na prvo soboto v maju, ki je po cerkvenem izročilu posvečena Božji materi Mariji, bo papež Frančišek v baziliki Marije Snežne vodil molitev rožnega venca (4. maja ob 18. uri). Dan kasneje bo na Trgu sv. Petra obhajal sveto mašo za cerkvene bratovščine. 12. maja bo tam za svetnike razglasil Antonia Primalda in njegove spremljevalce, poleg njih pa še kolumbijsko redovno ustanoviteljico Lauro di Santa Caterina da Siena Montoya y Upegui
(1874-1949) in Mehičanko Mario Guadalupe Garcia Zavala (1878-1963).

Na binkošti, 19. maja, bo papež Frančišek na Trgu sv. Petra v Vatikanu obhajal slovesno bogoslužje s člani 'Movimenti Ecclesiali' (duhovnih gibanj in skupnosti). Na predvečer praznika je predvideno molitveno srečanje na istem mestu.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh