Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaradi prašičje gripe več obhajil na roko

Objava: 21. 07. 2009 / 08:10
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zaradi prašičje gripe več obhajil na roko

Cerkvene oblasti na Portugalskem in v Veliki Britaniji uvedle varnostne ukrepe zaradi epidemije prašičje gripe

Zaradi nove gripe (H1N1) je komisija za bolniško oskrbo pri Portugalski škofovski konferenci pozvala vernike k prejemanju svetega obhajila na roko in predlagala izpraznitev kropilnikov z blagoslovljeno vodo. Portugalsko je epidemija prašičje gripe precej prizadela, saj je bilo do sedaj zabeleženih že 120 primerov okuženih (na 10,5 milijona prebivalcev).

Kot je včeraj poročala portugalska katoliška tiskovna agencija 'Ecclesia', naj bi verniki kot varnostni ukrep zaenkrat opustili tudi stisk roke pri pozdravu miru. Namesto rokovanja, s čimer se lahko prenašajo številni virusi, pri Portugalski škofovski konferenci vernikom predlagajo, naj drug drugemu le prikimajo v pozdrav.

V Veliki Britaniji, kjer so do sedaj zabeležili 29 smrtnih primerov prašičje gripe, je westminstrski nadškof Vincent Nichols duhovnike že v nedeljo pozval k uvedbi varnostnih ukrepov. Tudi Nichols priporoča prejemanje obhajila na roko, predlaga pa tudi, naj tako duhovniki kot verniki začasno opustijo obhajanje pod obema podobama, ki je sicer mogoče ob posebnh priložnostih. Prav tako svetuje opustitev rokovanja pri pozdravu miru.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh