Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaradi Svetega duha je Cerkev več kot le dobrodelna organizacija, pravi papež

Objava: 01. 06. 2009 / 08:08
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zaradi Svetega duha je Cerkev več kot le dobrodelna organizacija, pravi papež

Binkoštni nagovor vernikom na Trgu sv. Petra v Vatikanu

Po slavnostni maši na binkoštni praznik v baziliki sv. Petra v Vatikanu je papež Benedikt XVI. nagovoril okoli 30.000-glavo množico, ki se je zbrala na trgu pred baziliko. Sveti oče je vernikom povedal, da je Sveti duh ‘duša’ Cerkve in brez njega bi bila Cerkev le ‘dobrodelna organizacija’. Po njegovih besedah mnogo ljudi tako gleda na Cerkev, saj jo opazujejo od zunaj, ne pa z vidika vere. V resnici pa, je pojasnil papež, je njeno resnično naravo in njeno resnično zgodovinsko navzočnost nenehno vodil in oblikoval Sveti duh in sam Bog.

Sveti oče je navzoče spomnil, da letošnji binkoštni praznik sovpada z dnem, ko se vesoljna Cerkev spominja obiska device Marije pri sestrični Elizabeti. To naključje je navdihnilo tudi govor svetega očeta, saj je govoril o Marijini mladosti in o mladosti Cerkve. Mlada Marija, ki je nosila Jezusa, je pozabila nase in odhitela na pomoč sočloveku. Za Cerkev predstavlja čudovito podobo, saj jo Sveti duh ohranja večno mladenko, je misijonarska Cerkev ‘Besede, ki je meso postala’, poklicana, da to Besedo prinese na svet in jo pričuje, še posebej z dobrodelnostjo.

Papež je molil tudi za tiste kristjane, ki jih po svetu preganjajo. Zaželel jim je, da bi cerkvene skupnosti, ki trpe zaradi svoje zvestobe Kristusu, občutile tolažečo navzočnost Svetega duha in da bi s sodelovanjem v Gospodovem trpljenju v obilnosti Njegovega duha tudi prejele.

Po opoldanski molitvi Raduj se, kraljica nebeška je papež nagovoril še mlade iz italijanske pokrajine Abruzzi, ki jo je aprila letos prizadel rušilni potres. Abruška mladina bo kmalu obhajala pokrajinski Dan mladih, zato je papež prosil vstalega Kristusa, naj nadnje pošlje svojega Duha tolažbe in upanja.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh