Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaščitnica delavcev

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 10. 01. 2024 / 08:03
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2024 / 11:32
Zaščitnica delavcev
Ivana Marija Condesa Luch. FOTO: Splet

Zaščitnica delavcev

Blažena Ivana Marija Condesa Luch, redovna ustanoviteljica. »Jaz in vse, kar je moje, je za delavce. Biti svetnik v nebesih, ne da bi dvignil prah na zemlji. Gospod, ohrani me trdno ob svojem križu. Vsak Božji dar je dober in hvaležni smo tako za težak kot za mehak kruh. Srce me boli, ko vidim, da ne morem storiti tistega, kar bi lahko storila za revne, če bi imela nekoga, ki bi mi pomagal. Sprejeti pomoč in ne spraševati je najsvetejše trpljenje. Odlična pokora je z veseljem storiti tisto, kar bi nas stalo največ.«

Rojstvo: 30. marca 1862 v Valenciji v Španiji, na vzhodni obali Iberskega polotoka.

Smrt: 16. januarja 1916, prav tako v Valenciji.

Družina: Rodila se je v premožni in pobožni družini. Oče Alojz je bil zdravnik, globoko veren človek; zaradi svoje predanosti bolnikom se je okužil s kolero, ki je leta 1865 opustošila Valencijo, in za njo umrl. Mati Ivana je bila skromna in pobožna žena.

Mladost: Bila je uporen, trmast in nagajiv otrok, a je imela tudi veliko srce in bila občutljiva za potrebe ljudi v stiski. Svoje življenje je že v mladosti trdno zasidrala v Bogu. Tako kot njeni starši je tudi sama pripadala karmelskemu tretjemu redu, kasneje pa se je pridružila še Marijinemu bratstvu Grigniona Monfortskega in nadbratovščini hčera Marije in svete Terezije Jezusove.

Poklicanost:

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh