Zapri
Iskanje

Zasedanje ROACO: v središču razprav Sveta dežela in Bližnji vzhod

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 06. 2021 / 09:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2021 / 09:55
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Zasedanje ROACO: v središču razprav Sveta dežela in Bližnji vzhod

Zasedanje ROACO: v središču razprav Sveta dežela in Bližnji vzhod
V Rimu zaseda Združenje agencij za pomoč vzhodnim Cerkvam (ROACO).

Pogled na Jeruzalem FOTO: Anja Remic

Včeraj se je začelo 94. plenarno zasedanje Združenja agencij za pomoč vzhodnim Cerkvam (ROACO), ki deluje pod okriljem Kongregacije za vzhodne Cerkve, poroča Radio Vatikan. Srečanje se bo zaključilo v četrtek, 24. junija.

Danes je na programu bogoslužje, ki ga bo obhajal kardinal Leonardo Sandri, prefekt Kongregacije za vzhodne Cerkve in predsednik ROACO, ob tej priložnosti pa naj bi molili za vse dobrotnike ter Gospodu in priprošnji Božje Matere izročili potek zasedanja. Udeleženci bogoslužja bodo posebej molili za države, ki še naprej trpijo zaradi nasilja ter socialne in politične nestabilnosti, ki jo je koronaepidemija še poslabšala.

Današnje razprave so namenjene razmeram v Sveti deželi, o čemer bodo govorili latinski patriarh v Jeruzalemu Pierbattista Pizzaballa, kustos Svete dežele Francesco Patton in podkancler univerze v Betlehemu, Peter Bray. Popoldne bodo udeleženci razpravljali o razmerah v Etiopiji, Armeniji in Gruziji, o čemer bosta govorila apostolska nuncija Antoine Camilleri in José Avelino Bettencourt.

Med govorniki tudi apostolski nuncij v Iraku, nadškof Mitja Leskovar

Jutri bodo v ospredju razmere na celotnem Bližnjem vzhodu, na seznamu govornikov pa so vatikanski »zunanji minister« nadškof Paul Richard Gallagher ter papeški predstavniki v Siriji, kardinal Mario Zenari, v Libanonu, Joseph Spiteri, in Iraku, nadškof Mitja Leskovar.

Plenarnega zasedanja se udeležujejo tudi predstavniki katoliških agencij, ki so del ROACO, zaposleni na Kongregaciji za vzhodne Cerkve, predstavniki Oddelka za odnose z državami na Državnem tajništvu in nekaterih drugih dikasterijev.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem, ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi naše dnevne novice o družbi in Cerkvi bile še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej, za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh