Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zasedanje ROACO: v središču razprav Sveta dežela in Bližnji vzhod

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 06. 2021 / 09:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2021 / 09:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zasedanje ROACO: v središču razprav Sveta dežela in Bližnji vzhod

Zasedanje ROACO: v središču razprav Sveta dežela in Bližnji vzhod

V Rimu zaseda Združenje agencij za pomoč vzhodnim Cerkvam (ROACO).

Pogled na Jeruzalem FOTO: Anja Remic

Včeraj se je začelo 94. plenarno zasedanje Združenja agencij za pomoč vzhodnim Cerkvam (ROACO), ki deluje pod okriljem Kongregacije za vzhodne Cerkve, poroča Radio Vatikan. Srečanje se bo zaključilo v četrtek, 24. junija.

Danes je na programu bogoslužje, ki ga bo obhajal kardinal Leonardo Sandri, prefekt Kongregacije za vzhodne Cerkve in predsednik ROACO, ob tej priložnosti pa naj bi molili za vse dobrotnike ter Gospodu in priprošnji Božje Matere izročili potek zasedanja. Udeleženci bogoslužja bodo posebej molili za države, ki še naprej trpijo zaradi nasilja ter socialne in politične nestabilnosti, ki jo je koronaepidemija še poslabšala.

Današnje razprave so namenjene razmeram v Sveti deželi, o čemer bodo govorili latinski patriarh v Jeruzalemu Pierbattista Pizzaballa, kustos Svete dežele Francesco Patton in podkancler univerze v Betlehemu, Peter Bray. Popoldne bodo udeleženci razpravljali o razmerah v Etiopiji, Armeniji in Gruziji, o čemer bosta govorila apostolska nuncija Antoine Camilleri in José Avelino Bettencourt.

Med govorniki tudi apostolski nuncij v Iraku, nadškof Mitja Leskovar

Jutri bodo v ospredju razmere na celotnem Bližnjem vzhodu, na seznamu govornikov pa so vatikanski »zunanji minister« nadškof Paul Richard Gallagher ter papeški predstavniki v Siriji, kardinal Mario Zenari, v Libanonu, Joseph Spiteri, in Iraku, nadškof Mitja Leskovar.

Plenarnega zasedanja se udeležujejo tudi predstavniki katoliških agencij, ki so del ROACO, zaposleni na Kongregaciji za vzhodne Cerkve, predstavniki Oddelka za odnose z državami na Državnem tajništvu in nekaterih drugih dikasterijev.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh