Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaslišali norveškega atentatorja

Objava: 26. 07. 2011 / 07:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zaslišali norveškega atentatorja

Papeževe besede solidarnosti Norvežanom v tej težki preizkušnji veliko pomenijo.

Včeraj so v Oslu na Norveškem za zaprtimi vrati zaslišali atentatorja, ki je v petek v dveh napadih ubil najmanj triindevetdeset oseb. Dvaintridesetletni storilec je izrazil željo, da bi bilo zaslišanje odprto za vse, da bi lahko javnosti razložil motive napada, vendar sodišče ni ugodilo njegovi prošnji. Policija je namreč izrazila zaskrbljenost, da bi utegnil izkoristiti priložnost in poslati sporočila morebitnim vpletenim. Angleški Scotland Yard je namreč na podlagi objav na spletu odkril sledi, ki vodijo tudi v Veliko Britanijo.

O dogodkih na Norveškem je za Radio Vatikan spregovoril škof iz Osla msgr. Bernt Ivar Eidsvig, ki je dejal, da je ta tragedija prizadela vse, ne glede na politične, verske ali kulturne razlike. V norveški zgodovini se ni še nikoli zgodilo kaj podobnega, nikoli še ni prišlo do hladnokrvnega poboja stotih oseb, toda navkljub bolečini tragedija povezuje in združuje moči vseh Norvežanov. V številnih krajih molijo za žrtve tega nezaslišanega poboja. Norveška se je včeraj opoldne ustavila za minuto tišine, da bi počastila žrtve pobojev v Oslu in Utoyi. Po besedah škofa Eidsviga je komemoraciji prisostvoval tudi norveški predsednik vlade. Minuti tišine so se pridružili tudi na Švedskem, Finskem in Danskem. Škof Eidvih je še dodal, da so na Norveškem zelo odmevale papeževe besede, ki jih je izrekel po nedeljski molitvi angelovega češčenja ko je vse ljudi ponovno pozval, naj za vedno zapustijo pot sovraštva in se izognejo logiki zla.

Škofovim besedam je pritrdil tudi apostolski nuncij, msgr Emil Paul Tscherrig, ki je za Radio Vatikan povedal, da je papeževe besede je takoj razširila Norveška državna televizija. V vseh župnijah so prebrali sporočilo Svetega očeta in spodbudo k molitvi za žrtve in njihove družine. Po besedah nuncija je norveško ljudstvo papežev telegram norveškemu kralju in sporočilo med molitvijo angelovega češčenja razumelo kot dejanje izredne solidarnosti, zato jim to v teh težkih trenutkih izredno veliko pomeni.

Na fotografiji: norveški atentator Anders Behring Breivik
(Vir: Wikipedia)

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh