Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaživela soseska Novo Brdo

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 26. 10. 2021 / 05:33
Oznake: Gospodarstvo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2021 / 19:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zaživela soseska Novo Brdo
Podžupan Mestne občine Ljubljana Aleš Čerin, guverner CEB Rolf Wenzel, minister za okolje in prostor Andrej Vizjak ter direktor stanovanjskega sklada Črtomir Remec. FOTO: Jure Kos

Zaživela soseska Novo Brdo

Stanovanjski sklad RS je v Ljubljani odprl novo sosesko Novo Brdo. V eni največjih ljubljanskih sosesk je skoraj 500 stanovanj v 18 večstanovanjskih objektih.

Kot je dejal minister Vizjak, v državi po ocenah potrebujemo približno 10.000 dodatnih najemnih stanovanj. Vlada načrtuje, da bi jih do leta 2026 lahko zagotovili okoli 5000.

Gradnja trajala tri leta

Soseska Novo Brdo stoji na Viču v Ljubljani poleg že zgrajene soseske Zeleni Gaj na Brdu, kjer sta v štirih objektih že na voljo 102 najemni stanovanji. »V novi soseski, ki so jo gradili tri leta, je 498 stanovanj v 18 stanovanjskih blokih. Stanovanja so velika od 30 do 80 kvadratnih metrov, na voljo pa je tudi 25 oskrbovanih stanovanj. Stanovalcem bo skupno na razpolago 522 parkirnih mest v podzemni garaži,« sporočajo z ministrstva.

Novo Brdo je sodobna soseska. V njej bodo sobivale različne generacije, zato so temu prilagojeni tudi objekti in stanovanja. FOTO: Jure Kos


Bližina avtoceste in obvoznice

Javni program je z različnimi trgovinami, storitvami in knjižnico zelo bogat. Stanovalcem je na voljo tudi varen odprt zunanji prostor, ki vključuje zelene površine, otroška igrišča in navezave na obstoječa zelena obroča na vzhodu in zahodu. V bližini sta tudi priključka na mestno ljubljansko obvoznico in avtocesto.

Gradnja s posojilom Razvojne banke Sveta Evrope

Odprtja nove soseske se je udeležil tudi guverner Razvojne banke Sveta Evrope (CEB) Rolf Wenzel. S posojilom te banke v višini 50 milijonov evrov namreč financirajo tri velike naložbe stanovanjskega sklada, katerih skupna investicijska vrednost je 130 milijonov evrov v okviru katerih gradijo 819 novih najemnih stanovanj.

Nalaganje
Nazaj na vrh