Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Občutna rast cen nepremičnin v območju evra in EU

Za vas piše:
M. M.
Objava: 07. 10. 2021 / 13:23
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2021 / 13:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Občutna rast cen nepremičnin v območju evra in EU
Cene rastejo v vseh državah EU, razen na Cipru. FOTO: Pexels

Občutna rast cen nepremičnin v območju evra in EU

Evropski statistični urad je objavil podatke o cenah stanovanjskih nepremičnin v območju evra in EU drugem četrtletju glede na enako lansko obdobje. V območju evra so se zvišale za 6,8 %, v celotni EU pa 7,3 odstotka.

Gre za največji letni porast cen v Evropski uniji po tretjem četrtletju leta 2007 in največji v četrtem četrtletju leta 2006.

V Sloveniji cene višje za slabih 10 odstotkov

V drugem četrtletju letošnjega leta so se cene stanovanj glede na enako lansko obdobje v Sloveniji zvišale za 9,9 %, v primerjavi s prvim četrtletjem pa so cene pri nas zrasle za 4,5 odstotka. Višji porast cen v tem trimesečju so imeli le v Latviji (+6,7 %).

Kako je drugod po Evropi?

Na letni ravni je med članicami EU, za katere so bili podatki na voljo, več kot 10-odstotno rast nepremičnin zabeležilo 11 držav (v Sloveniji je bilo zvišanje 9,9-odstotno). Najvišjo so imeli v Estoniji (+16,1 odstotka), na Danskem (+15,6 odstotka) in Češkem (+14,5 odstotka). Edina država, v kateri so kupci namesto po višjih do stanovanja lahko prišli po nižjih cenah, je bila Ciper. Tam so bile cene na letni ravni nižje za skoraj pet odstotkov.



Kupi v trgovini

Mož neuklonljivih ramen
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh