Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zbiranje sredstev za pomoč v Vzhodni Afriki

Objava: 18. 07. 2011 / 08:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zbiranje sredstev za pomoč v Vzhodni Afriki

Slovenska Karitas je minuli petek pričela z zbiranjem sredstev za pomoč ljudem v Afriki, ki jih je prizadela uničujoča suša, celotna akcija pa se odvija v sklopu skupne pomoči, ki jo koordinira Caritas Internationalis.

Slovenska Karitas je minuli petek pričela z zbiranjem sredstev za pomoč ljudem v Afriki, ki jih je prizadela uničujoča suša. Kot poročajo s Tiskovnega urada SŠK, se akcija odvija v sklopu skupne pomoči, ki jo koordinira Caritas Internationalis.

Sodelavci mreže Caritas Internationalis, ki so prisotni na kriznem območju, opisujejo tokratno sušo kot eno najhujših doslej. Opozorili so, da bo kljub pomoči, ki prihaja počasi, suša povzročila veliko pomanjkanje hrane, pitne vode, izpad pridelkov ter pogin na sto tisoče glav živine.

K okrepljeni pomoči mednarodne skupnosti je v svojem včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja pozval tudi papež Benedikt XVI., ki z globoko zaskrbljenostjo spremlja novice s Somalskega polotoka. Posebej Somalijo sta prizadela strašna suša in na nekaterih področjih močno deževje ter s tem povzročila humanitarno katastrofo neslutenih razsežnosti.

Na območju Vzhodne Afrike in afriškega roga živi okrog deset milijonov ljudi, ki se soočajo z uničujočo sušo. V Keniji, Etiopiji, Somaliji in Južnem Sudanu so po vremenskih napovedih padavine predvidene šele oktobra, kar bo trenutni položaj še poslabšalo.

Nekatere članice mreže Caritas Internationalis, kot so Irska, Anglija in Wales, Švica ter Luksemburg, so že začele z zbiranjem pomoči za prizadete države. Prizadetim bodo pomagali z osnovnimi življenjskimi potrebščinami, pitno vodo, hrano, sanitarijami in zdravstveno oskrbo. Karitas Švice in Luksemburga sta v zbiranju sredstev že zbrali 612.000 USD, s čimer bodo sedemdeset tisočim prebivalcem v Vzhodni Somaliji pomagali pri oskrbi s pitno vodo in sanitarijami.

Pomoč lahko nakažete na:
Slovenska Karitas, Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana, TRR: 02140-0015556761, namen: Afrika, Sklic: 6254.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani http://www.karitas.si/.


Foto: Caritas.org/Laura Donkin

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh