Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zbor Sikstinske kapele bo izvajal tudi sodobna dela

Objava: 18. 10. 2011 / 21:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zbor Sikstinske kapele bo izvajal tudi sodobna dela

Zborovodja Massimo Palombella je v pogovoru za vatikanski 'L'Osservatore' pojasnil, da zbor ni 'nikakršen muzejski primerek'.

Zbor Sikstinske kapele bo svoj glasbeni repertoar razširil tudi na sodobne skladatelje duhovne glasbe, je minuli konec tedna v pogovoru za vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano' napovedal njegov zborovodja, Massimo Palombella. Zbor se mora po mnenju zborovodje izvleči iz svoje 'nepojemljive samozagledanosti' in se naposled spopasti z najpomembnejšimi sodobnimi duhovnimi deli iz Velike Britanije, Francije, Nemčije in Združenih držav Amerike.

Kot primerna avtorja je Palombella med drugim navedel Olivierja Messiaena (1908-1992) in Mauricea Durufleja (1902-1986). Naslov pogovora v 'L'Osservatoreju' je ena izmed izjav zborovodje: 'Zbor Sikstinske kapele ni nikakršen muzejski primerek'.

Naloga zbora Sikstinske kapele je 'glasbena oprema' papeževih bogoslužnih slovesnosti, doslej pa so pevci izvajali predvsem dela renesančnega skladatelja Giovannija Pierluigija da Palestrine (1514-1594). Ali bo zbor dela sodobnih skladateljev izvajal tudi na javnih koncertih ali mašah, zaenkrat še ni jasno, je dejal Palombella, ki dešk in moški pevski zbor vodi zadnje leto dni.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh