Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ZDA: vpliv splava na afro-ameriško okolje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 02. 2021 / 12:35
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.02.2021 / 06:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
ZDA: vpliv splava na afro-ameriško okolje

ZDA: vpliv splava na afro-ameriško okolje

»V New Yorku, domovini Planned Parenthood, je bilo desetletja več temnopoltih otrok splavljenih kakor rojenih. Desetletja!«

FOTO: splet/zajem zaslona

Nekdanja zvezda ameriškega nogometa Benjamin Watson je javnosti predstavil dokumentarni film o splavu, v katerem je več kot 30 izvedencem z vseh političnih vetrov in iz različnih okolij zastavljal vprašanja o tej tematiki. Njegov glavni namen projekta je bil izzvati sočutje in razumevanje za »drugo stran v vroči razpravi o splavu«. Naslov filma, »Divided Hearts of America«, torej »Razdeljena srca Amerike«, opozarja na razklanost ameriškega naroda pri tem vprašanju.

Watson, ki trdno verjame v svetost življenja »tako v maternici kot na smrtni postelji«, želi širiti resnico o splavu: »Nagovarjam vse tiste, ki se z menoj ne strinjajo, in želim prisluhniti njihovim argumentom.« Ker je tudi sam afriškega porekla, si nekdanji poklicni športnik želi osvetliti predvsem negativne posledice splava na to narodnostno skupino. »V New Yorku, domovini Planned Parenthood, je bilo desetletja več temnopoltih otrok splavljenih kakor rojenih. Desetletja!« v filmu pove eden izmed sodelujočih.


Ginekologinja dr. Monica Ruberu v svojem pogovoru poskuša vzbuditi razumevanje za čustveno trpljenje žensk, ki so splavile otroka: »Ženske so čustveno pretresene. Borijo se s strahovi in depresijo, medtem ko jim družba dopoveduje, naj bodo ponosne na svojo odločitev.«

Film v angleškem jeziku je na voljo na platformah Amazon Prime in Google Play. Izjave zanj so prispevali nekateri ugledni borci za pravico do življenja, med katerimi sta tudi nečakinja borca za človekove pravice Martina Luthra Kinga, Alveda King, ter nekdanji republikanski predsedniški kandidat in nevrokirurg Ben Carson. Watson sam je dejaven evangeličan, z ženo imata sedem otrok.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh