Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Peter Prevc veličastno zaključuje vrhunsko kariero

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 22. 03. 2024 / 18:41
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2024 / 19:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Peter Prevc veličastno zaključuje vrhunsko kariero
Kakšen zaključek sezone in kariere. Peter Prevc je seriji drugih mest ob koncu sezone dodal še zmago. FOTO: FB Peter Prevc

Peter Prevc veličastno zaključuje vrhunsko kariero

Peter Prevc na najboljši možni način zaključuje blestečo športno pot. Pred več kot 13 tisoč gledalci je v dolini pod Poncami v izdihljajih sezone stopil na najvišjo stopničko in še utrdil status legende, ki se bo z zlatimi črkami zapisala v slovensko športno zgodovino. V obeh serijah je na planiški velikanki poletel najdlje in prepričljivo slavil.

Po prvi seriji je najstarejši od bratov Prevc zasedal drugo mesto, v drugi pa je pokazal svojo moč in odbil napad Avstrijca Daniela Huberja, ki je pristal na drugem mestu, medtem ko je bil tretji Viking z Norveške, Andre Forfang.

»Bilo je težko, a se je izšlo«

»Današnji uspeh je res nekaj, kar sem si potihoma želel, a sem vedel, kakšna je konkurenca s Timijem, Danielom, Stefanom, Johannom ... Bilo je težko, a se je izšlo,« je takoj po zmagi za RTV SLO povedal Pero: »Pomagale so tudi izkušnje. Tukaj sem bil zelo predan druženju z otroki, a moral sem se osamiti in se zbrati na svoje skoke in mislim, da so mi izkušnje pomagale do uspeha,« je dodal slovenski športni junak, ki bo na nedeljski zadnji tekmi v sezoni pomahal tekmovalnemu športu v slovo.

Sinova Oskar in Ludvik pospremila očeta na zmagovalni oder

Petra, ki je vknjižil 24. zmago v karieri, so čustveno pospremili ne le navijači, pač pa tudi njegovi konkurenti, ki so mu privoščili uspeh na domačih tleh. Val navdušenja v Planici ni pojenjal vse do Zdravljice, ko sta mu družbo na odru za zmagovalce delala sinova Oskar in Ludvik.

Še štirje Slovenci v finalu

Slovenski uspeh so dopolnili Timi Zajc s četrtim mestom, ki je za tretjim Forfangom zaostal za dobro točko. »Razmere so bile res zelo težke. V prvi seriji sem naredil majhno napako in tam pustil kar nekaj metrov, v drugi je bilo težko. V nedeljo bo še zadnja priložnost zame za zmagovalni oder. Ni še konec. Sicer pa fenomenalno. To je Petrov praznik ta vikend in uspelo mu je,« je po tekmi po navedbah STA povedal Zajc.

Lovro Kos je bil 12., Domen Prevc 17., Maksim Bartolj pa je v Planici z 21. mestom v Planici sploh prvič prišel do točk.

Jutri ekipna tekma, v nedeljo še ena posamična

V soboto letalce v Planici čaka ekipna preizkušnja, kjer bodo Slovenci spet v igri za vrhunsko uvrstitev. Po besedah trenerja Roberta Hrgote bodo slovenske barve zastopali naslednji štirje orli: Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in kot zadnji Peter Prevc. Slovenci bodo v pokalu narodov napadali drugouvrščene Nemce, za katerimi zaostajajo za 181 točk.


Nalaganje
Nazaj na vrh