Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zdravniki svarijo pred Obamo

Objava: 18. 02. 2009 / 12:01
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zdravniki svarijo pred Obamo

Svetovna zveza katoliških zdravniških združenj glasno svari pred novimi grožnjami človeškemu življenju, ki jih izreka vlada ameriškega predsednika Baracka Obame.

V včerajšnji izjavi o predsednikovanju Obame in kulturi življenja zdravstveni delavci opažajo, da je novi predsednik svoj mandat začel z dejanji, ki spodkopavajo spoštovanje človekovega življenja, človekovega dostojanstva in verske svobode.

V spomin prikličejo številna pomenljiva sporočila v času predsednikove politične kariere in predvolilne kampanje: odobravanje financiranja projekta za načrtovanje starševstva, nasprotovanje kakršnim koli omejitvam pri "pravici" do splava, podpora pravici do izbire, in, iz časov, ko je bil še senator, njegovo šokantno nasprotovanje 'zaščiti živorojenih otrok v spodletelih poskusih splava'.

Zdravstveni delavci so spomnili tudi na obljubo ameriškega predsednika, da bo finančno podprl raziskave izvornih celic, ki uničujejo človeška življenja.

V času svojega predsedniškega mandata se je Obama že zavzel za številne ukrepe, ki nakazujejo, da namerava svojo podporo "pravici" do splava tudi udejaniti. Odpravil je prepoved financiranja splavov v tujini in izrazil pripravljenost, da finančno podpre organizacijo, ki je vladno pomoč izgubila zaradi sodelovanja s kitajsko vlado in zgledovanja po ‘politiki enega otroka’.

V svoji izjavi so zdravstveni delavci izpostavili tudi predsednikovo izbiro sodelavcev, ki vsi podpirajo splav, med njimi Hillary Clinton, Rahm Emanuel, Dawn Johnsen ter mnogi drugi.

Posebej pa jih je prizadelo predsednikovo nasprotovanje predpisu, ki zdravnikom, medicinskim sestram, farmacevtom in drugim zdravstvenim delavcem dopušča ugovor vesti.

Svetovna zveza zato predsednika poziva, naj spremeni svoje stališče do splava. Vse svoje člane pa nagovarja, naj odslej budno spremljajo dogajanje v ameriški in svetovni politiki in se odločno uprejo vsem grožnjam, ki pretijo človeškemu življenju.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh