Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Združeni narodi podpirajo sodelovanje s katoliško Cerkvijo

Objava: 24. 04. 2009 / 09:20
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Združeni narodi podpirajo sodelovanje s katoliško Cerkvijo

Ob prvi obletnici papeževega nagovora na sedežu organizacije Združenih narodov v New Yorku je generalni tajnik Združenih narodov Ban Ki-moon zagotovil sodelovanje organizacije s katoliško Cerkvijo tudi v prihodnje, saj po njegovih besedah s skupnimi prizadevanji 'lahko ustvarimo svet trajne pravičnosti in miru'.

Organizacija Združenih narodov s svojimi 192 državami članicami sicer ne zastopa nobene religije, kljub temu pa so vrednote, ki jih zagovarja, v veliki meri skupne tistim, ki jih predstavlja katoliška Cerkev in z njo papež. Mednje sodi predvsem spoštovanje človekovega dostojanstva in enakopravnost vsakega človeškega bitja, je povedal Ban Ki-moon.

Skupni cilji organizacije Združenih narodov in katoliške Cerkve so tudi boj proti revščini in neenakosti, zavzemanje za človekove pravice, pravičnost in pravno državo, pa tudi preprečevanje sporov in boj proti jedrskemu oboroževanju. Pred letom dni je papež Benedikt XVI. v svojem govoru izpostavil pomen človekovih pravic in obenem poudaril, da je človek z njimi zavezan 'odkritosrčnosti pred Bogom'.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh