Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Združeni narodi zaskrbljeni zaradi naraščajočega števila sirskih beguncev

Objava: 14. 08. 2012 / 07:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Združeni narodi zaskrbljeni zaradi naraščajočega števila sirskih beguncev

Domovino je doslej zapustilo že okoli 146.667 Sircev.

Po navedbah Združenih narodov je nasilju v domovini doslej ubežalo že okoli 146.667 Sircev. Število registriranih beguncev v Turčiji, Iraku, Libanonu in Jordaniji se je tako še povečalo, so minuli konec tedna sporočili z Visokega komisariata OZN za begunce (UNHCR) v Ženevi. Sredi julija se je število beguncev vrtelo še okoli 112.000, ob čemer več tisoč ljudi še ni imelo priložnosti, da bi prijavilo svoj begunski položaj.

Zgolj v preteklem tednu je po podatkih UNHCR domovino zapustilo okoli šest tisoč Sircev, ki so prebegnili v Turčijo. Številni izmed njih prihajajo iz mesta Aleppo in njegove neposredne okolice. S tem je število sirskih beguncev v Turčiji naraslo na petdeset tisoč. Turška vlada je napovedala, da bo uredila dodatna begunska taborišča, s čimer bi ustvarila prostor za dodatnih petdeset tisoč oseb.

V Iraku je število prebeglih Sircev po tamkajšnjih navedbah naraslo na okoli 13.600. Povečalo se je tudi število Iračanov, ki so se zaradi nasilja v Siriji vrnili v domovino. Od sredine julija dalje se je v Irak vrnilo 23.228 Iračanov. Po navedbah Združenih narodov je v Libanonu trenutno okoli
36.841 sirskih beguncev, v Jordaniji pa 45.869.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh