Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Združeni po 77 letih

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 05. 2015 / 09:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Združeni po 77 letih

16-letna Minka je leta 1928 po posilstvu hčerko oddala v posvojitev.

Minka Disbrow je štela 16 let, ko je leta 1928 doživela posilstvo. Nekaj tednov kasneje je ugotovila, da je noseča. Splav tedaj ni prišel v poštev. Devet mesecev kasneje je na svet prijokala Betty Jane, deklico pa so mesec dni po rojstvu oddali v posvojitev. »Zelo me je bolelo takrat, ko sem se morala ločiti od svoje hčerke, potem ko sva mesec dni preživeli skupaj. Toda tedaj je bila to zanjo najboljša rešitev, jaz pa sem morala nadaljevati s svojim življenjem.«



Minka je več desetletij poskušala vzpostaviti stik s svojo hčerko, kar pa ji ni uspelo. Dolga leta je v molitvi goreče prosila Boga, naj ji, če je le mogoče, pred smrtjo izpolni to željo. 77 let po rojstvu deklice ji je sodnik omogočil stik s hčerko in sledilo je srečanje, ki si ga je mati tako želela. »Moč Božje milosti«, je presunjena komentirala Minka.

Srečanja se je udeležil tudi sin Betty Jane. Minka se je kasneje srečala s celotno družino svoje hčerke, ki brez njene odločitve, da otroka rodi, sploh ne bi obstajala. Cathy LaGrow, Minkina vnukinja, je o življenjski zgodbi babice napisala knjigo z naslovom »The Waiting« (Čakanje).

Minka Disbrow je umrla leta 2014, stara 102 leti.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh