Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zelena družina

Za vas piše:
D. O.
Objava: 04. 04. 2013 / 10:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zelena družina

Pogosto so prav otroci pobudniki naravi prijaznega življenjskega sloga.

V prilogi Družine Naša družina razmišljamo o tem, kako so otroci velikokrat lahko glavni pobudniki in motivatorji bolj »zelenega« življenja družine.

Človek je v svojem bistvu »eko« in »bio« že od najnežnejšega otroštva, kot da bi mu bili ljubezen do narave in skrb za okolje položeni že v zibelko. Kasneje ga splet neugodnih okoliščin pogosto privede do tega, da postane do svojega ožjega in širšega naravnega okolja brezbrižen in malomaren. Otroci pogosto presenečajo s svojim globokim razmišljanjem in domiselnimi in modrimi izjavami, ki pričajo, da čutijo in se zavedajo, da je Bog na poseben način navzoč v naravi in se človeku razkriva po lepotah, ki ga obdajajo.

Otroci pobudniki novosti

Varstvo narave postaja del življenjskega sloga številnih sodobnih družin. Človek se mora nenehno zavedati in upoštevati, da ni lastnik in gospodar narave, marveč le njen varuh in oskrbnik. Za naravo je dolžan lepo skrbeti, jo pozorno negovati in jo zavzeto varovati. Da jo bo čisto, zdravo in rodovitno zapustil svojim potomcem.

Otroci so pogosto pobudniki »zelenega« razmišljanja in delovanja v družini. Po izsledkih raziskave, ki so jo izvedli v Skandinaviji, so v številnih družinah prav na pobudo otrok namesto umetnih gaziranih pijač začeli raje piti vodo in čaje, zmanjšali količino zaužitega mesa, marsikje pa so sčasoma postali celo vegetarijanci. Podobno velja tudi za (pretirano) uživanje alkohola. Po ugotovitvah britanskih psihologov igrajo prav otroci odločilno vlogo pri zasvojenosti. S svojim močnim vplivom in neomajno voljo lahko dosežejo, da se alkoholik odpove pijači.

Celoten prispevek Zelena družina:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/CCAC82CEC7B0A034C1257B43003331E5?OpenDocument


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh