Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zelena luč za ministrantke pri papeževi maši v Freiburgu

Objava: 29. 08. 2011 / 09:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zelena luč za ministrantke pri papeževi maši v Freiburgu

Pri papeževih bogoslužjih v Vatikanu ministrantke običajno ne sodelujejo.

Vatikan je prižgal zeleno luč za ministrantke pri papeževi maši v nemškem Freiburgu. Kot je sporočil tamkajšnji tiskovni urad, bo devet ministrantk in osem ministrantov nadškofije Freiburg 24. in 25. septembra letos vodilo molitev za mlade in sodelovalo pri zaključnem bogoslužju papeževega obiska v njegovi domovini Nemčiji.

Pri papeževih bogoslužjih v Vatikanu ministrantke običajno ne sodelujejo. Med obiskom Benedikta XVI. na Bavarskem leta 2006 pa so podobo takratnega bogoslužja oblikovale tudi ženske strežnice. Sveti oče bo svojo domovino letos obiskal med 22. in 25. septembrom letos, ustavil pa se bo v Berlinu, Erfurtu, Eichsfeldu in za konec še v Freiburgu.

Sprva so v Freiburgu razmišljali, da bi pri velikem zaključnem bogoslužju s papežem kot ministrantje sodelovali le semeniščniki, za sodelovanje pa se je prijavilo več kot sto ministrantk in ministrantov iz celotne škofije. Končno izbiro je pogojevalo častno sodelovanje mladih pri bogoslužjih. Starost izbranih mašnih strežnic in strežnikov se giblje med petnajst in osemnajst let.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh