Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zgodbe iz duhovnih oaz

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 15. 04. 2016 / 11:42
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2023 / 09:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zgodbe iz duhovnih oaz

Zgodbe iz duhovnih oaz

Založba Družina je svoje zbirke dopolnila z Zgodbami iz duhovnih oaz. Vanjo so vključena dela o. Piusa E. Sammuta.

Založba Družina je svoje zbirke dopolnila z Zgodbami iz duhovnih oaz. Vanjo so vključena dela očeta Piusa E. Sammuta, karmeličana z Malte.

V zbirki je zbral spodbudne izreke modrecev, pričevanja in anekdote, na katera se lahko opremo ob vsakodnevnih izzivih. Zgodbe vam bodo pomagale spoznati moč vere, da boste videl smisel v življenju in delovanju ter stopili na pot svetosti.

Smisel trpljenja

Trpeči velikokrat pomisli: Zakaj? Zakaj moram trpeti? Zakaj jaz? »Mnogokrat je edini smiselni odgovor nanj ponižno sprejetje. Bolje je porabiti svojo čustveno energijo za češčenje Boga kot za zastavljanje vprašanj. Ljudje namreč nikakor ne moremo doumeti božjih namenov,« meni o. Sammut.

Njegove preproste zgodbe, v katerih boste spoznali sebe, svoje bližnje ali Jezusa samega, vas bodo spodbudile, da boste z vero v sebi sprejeli svoje breme, a kljub temu videli tudi dobre stvari.


Moč vere 

Za brezdomca, ki ima vero, je vsak dan prečudovit, bogataš, ki vere nima, pa vidi le težave. »Bog je Oče, zato za nas vsako jutro pripravi načrt – fantastičen načrt. Ker nam privošči srečo, poskrbi, da dobimo prav to, kar potrebujemo. Če smo potrebni tolažbe, nam pošlje ohrabrujoče dogodke. Če pa smo potrebni poboljšanja, dopusti neprijetnosti, ki ponižajo naš jaz.« Vendar si vsak že pripravi načrt in smo nejevoljni, če nam ga ne uspe uresničiti.

Naše želje nam včasih celo škodijo, zapademo v slabo, ranimo sebe in druge. Z Božjo pomočjo bomo vedno znali priti na pravo pot.

Velika pustolovščina svetost

Kdo bi lahko najbolje svetoval, kako živeti, da bomo postali sveti? Svetniki vendar! njihove misli in zgodbe je o. Sammut raztresel po vsej knjigi, med njimi se največkrat obrača na sv. papeža Janeza Pavla II.

V uvodu avtor razlaga, da je svetost učlovečljiva in cerkvena, predvsem pa odnos do Jezusa Kristusa. »Bog oblikuje odnos s človekom na svoj način! Takoj ko zagleda nekoga, ki ga želi ljubiti bolj kot vse drugo, postane neverjetno velikodušen.«



Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh