Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zgodovinski utrip revije SLO

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 01. 03. 2021 / 14:01
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.03.2021 / 12:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zgodovinski utrip revije SLO

Zgodovinski utrip revije SLO

Izšla je prva številka slovenskega zgodovinskega magazina v letošnjem letu.
»Tridesetletnica je priložnost, da preverimo, do kam smo prišli in kje nam je uspelo, vendar tudi, kje smo zašli,« nas v uvodniku opominja dr. Jože Dežman.

V prvi letošnji številki revije SLO si boste lahko »ogledali« cerkev sv. Martina v Domanjševcih – osrednji spomenik romanske sakralne arhitekture v Prekmurju.

Dr. Ignacij Voje piše o tem, kako so se stari Dubrovčani borili proti kugi.

Izvedeli boste podrobnosti o bitki na Beli gori na Češkem, prvi bitki v tridesetletni vojni v prvi polovici 17. stoletja, poučili pa se boste tudi o (ne)koristnih označevalcih preteklosti – starih mejnih kamnih na Slovenskem.

Nikakor pa ne spreglejte prispevka z naslovom Moč besede (zgodba majorja Djoka Vujoševića) ter prispevka Male rokavičarke zadnji naslov – o času, ki ga je Ana Jelovšek preživela na Dunaju.

V novi številki je opisan nastanek in predstavljeno delovanje slovenskega Orla do prve svetovne vojne. Izvedeli boste, kako je bilo s špansko boleznijo na Primorskem, ter prebirali zgodbo o potopljenem nemškem desantno-transportnem čolnu F 956, ki vam bo »razkril« nekatere skrivnosti slovenskega morja.

Vabljen k branju in nakupu!


Letna naročnina na revijo SLO je 27,60 evra. Ob naročilu na revijo prejmete darilo: knjigo Janez Evangelist Krek za Slovence. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh