Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žiga Turk in Lojze Peterle o sodelovanju in povezovanju EU v času kriz

Za vas piše:
J. P.
Objava: 08. 06. 2022 / 13:26
Oznake: Dogodek
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.06.2022 / 13:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Žiga Turk in Lojze Peterle o sodelovanju in povezovanju EU v času kriz
Na pogovornem večeru bosta sodelovala dr. Žiga Turk in Lojze Peterle.

Žiga Turk in Lojze Peterle o sodelovanju in povezovanju EU v času kriz

Slovenska konferenca Svetovnega slovenskega kongresa (SSK) in Družina sta si podali roke in bosta skupaj izpeljali pogovorni večer »Sodelovanje in povezovanje EU v času kriz«.

V pogovornem večeru, ki bo danes, v sredo, 8. junija 2022, ob 18. uri v Galeriji Družina na Krekovem trgu v Ljubljani, bosta sodelovala kolumnist in nekdanji minister dr. Žiga Turk in predsednik prve slovenske vlade in nekdanji evropski poslanec Lojze Peterle. Pogovor bo vodil Martin Nahtigal.

Zadnja leta je Evropsko unijo pretreslo več kriz, od finančne in gospodarske do brexita, izstopa Velike Britanije iz povezave. Po obširni pandemiji novega koronavirusa smo zdaj pod primežem geopolitičnega konflikta vojne v Ukrajini, ki bo močno zaznamoval prihodnost naše skupnosti.

Dr. Žiga Turk in Lojze Peterle bosta v pogovoru z Martinom Nahtigalom spregovorila o tem, kako smo se voditelji in prebivalci držav članic spoprijeli s temi preizkušnjami, ali se je sodelovanje med državami okrepilo ali skrhalo, pa tudi, kakšne so priložnosti za prihodnost. Vabljeni!

Nalaganje
Nazaj na vrh