Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zima potrkala na vrata

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 11. 2022 / 17:19
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2022 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zima potrkala na vrata
Danes zjutraj na prelazu Vahta. FOTO: Promet.si

Zima potrkala na vrata

Zima trka na vrata. Pravzaprav je ponekod po Sloveniji danes že pricapljala. Ceste so bile v nekaterih delih države že precej zasnežene.

Zgodaj zjutraj so s Prometno-informacijskega centra (PIC) poročali, da je na Kočevskem, Notranjskem in Dolenjskem snežilo, sneg se je oprijemal cestišč in otežil vozne razmere.

Burja na Vipavskem

Hkrati je na Vipavskem pihala burja, promet med Nanosom in Ajdovščino pa je bil prepovedan za hladilnike, vozila s ponjavami in počitniške prikolice do 8 ton.

Konec sneženja

Čez dan je sneženje povsod po Sloveniji ponehalo, ceste so zdaj normalno prevozne, tudi burja na Vipavskem ne ovira več prometa. Vseeno previdnost na cesti ni odveč!

Prve snežinke na Rakitni. FOTO: Promet.si

Na mejnih prehodih

Je pa še pozno popoldne zaradi zimskih razmer na hrvaški strani veljala prepoved prometa za (pol)priklopnike prek mejnih prehodov Petrina, Babno Polje in Podplanina.

Daljša zavorna pot

»Slabše vremenske razmere otežujejo vožnjo. Upoštevati je treba, da za isto pot potrebujemo precej več časa kot v idealnih razmerah. Daljša je tudi zavorna pot, zato previdno,« še opozarjajo na PIC.

Obvezne zimske gume

In nikar ne pozabite: od minulega torka, 15. novembra, pa vse do (vsaj) 15. marca prihodnje leto morajo imeti naši jekleni konjički obute zimske pnevmatike oziroma ustrezno zimsko opremo.

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh