Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi zimski dan

Za vas piše:
T. M.
Objava: 21. 12. 2021 / 09:18
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.12.2021 / 09:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prvi zimski dan
Vstopili smo v koledarsko zimo. FOTO: Pexels

Prvi zimski dan

Z današnjim dnem se pričenja koledarska zima.

Na severu in severovzhodu bo ostalo pretežno jasno, od jugozahoda pa se bo postopno pooblačilo. Predvsem na severnem Primorskem in Notranjskem bodo popoldne in zvečer rahle padavine, v višjih legah severne Primorske in na Notranjskem kot rahel sneg, napovedujejo vremenoslovci. 

Začetek koledarske zime na severni polobli naznanja Sončev obrat ali zimski solsticij, do katerega bo danes prišlo ob 17.01. Koledarska zima bo trajala vse do spomladanskega enakonočja, ki bo 20. marca.

Božič bo najverjetneje zelen

Letošnja zima nas je že razveselila s snegom tudi po nižinah, za novo sneženje po nižinah ob prihajajočih božičnih praznikih pa je po zadnjih napovedih vremenoslovcev majhna verjetnost. 

Iz Agencije Republike Slovenije za okolje so sporočili, da bodo prihajajoči božični prazniki najverjetneje zeleni in tudi precej mokri.

Dan odprtih vrat na fakulteti za matematiko in fiziko

Astronomski observatorij ljubljanske fakultete za matematiko in fiziko ob zimskem solsticiju danes od 18. do 20. ure vabi na dan odprtih vrat. Program bo sestavljen iz več krajših prispevkov njihovih sodelavcev in znanstvenikov, ki bodo radovedneže virtualno popeljali po observatoriju in prikazali praktične delavnice opazovanja s teleskopom, so zapisali na svoji spletni strani.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh