Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zimske počitnice z novim stripom

Za vas piše:
D. O.
Objava: 22. 02. 2013 / 10:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zimske počitnice z novim stripom

Otroci bodo zimske počitnice lahko kakovostno preživljali na zimskem oratoriju v Salezijanskem mladinskem centru na Rakovniku. Obiskal jih bo igralec Gregor Čušin, dobili pa bodo tudi prvo številko nedavno izdanega stripa Zgodovina božjega ljudstva.

Otrokom med zimskimi počitnicami ne sme biti dolgčas – ena od kakovostnih aktivnosti bo tudi zimski oratorij v Salezijanskem mladinskem centru na Rakovniku, ki bo od 25. februarja do 1. marca. V ponedeljek, 25. februarja, ob 15. uri si bodo otroci in starši ogledali predstavo Gregorja Čušina, ki bo predstavil lik Mojzesa v sodobni preobleki, na koncu pa bodo dobili tudi prvo številko stripa Zgodovina božjega ljudstva, ki je nedavno v ponatisu izšla pri založbi Družina.

Klasik med stripi se vrača!

Založba Družina je sredi januarja ponatisnila strip Zgodovina božjega ljudstva, v katerem so predstavljene najpomembnejše svetopisemske osebnosti: Abraham, Mojzes, Jakob – Izrael, Jožef, Samson in drugi.

Legendarni strip sta v osemdesetih letih prejšnjega stoletja v francoščini izdala P. Thivollier in Xavier Musquera. »Pred dobrimi tridesetimi leti so stripi že izhajali pri Založbi Družina in takrat popolnoma prevzeli mlade. Ti se še danes z nostalgijo spominjajo zgodb in jih želijo posredovati tudi svojim otrokom,« je ob izidu dejal direktor založbe Tone Rode. Da je zanimanje za strip veliko, priča množičen odziv staršev, ki ponatis že naročajo za svoje otroke.

Strip kot pripomoček za razvoj pismenosti

Deveta umetnost – kakor imenujejo striparski žanar, je priljubljeno čtivo otrok in mladostnikov. Strip, ki mu nekoč niso pripisovali literarne vrednosti, je danes del šolskega učnega procesa, saj se je uveljavil kot pripomoček pri razvoju otrokove pismenosti. Vizualno podprta pripoved otrokom omogoča hitrejše branje.

Prebiranje svetopisemskih zgodb ima spodbuden vzgojni vpliv na osebnostni razvoj otrok in mladostnikov: prebuja navdušenje nad delovanjem božje moči, odpira vrata v duhovni svet, krepi iznajdljivost in borbenost, utrjuje pravičnost, otrokom in mladostnikom pomaga, da se zavedajo svoje edinstvenosti. Poleg tega na zabaven način izobražuje o temeljnih izvirih krščanske civilizacije.

Strip bo pri Založbi Družina izhajal vsak drugi mesec, letno bo izšlo šest številk, naročniki pa prejmejo v dar tudimapo za shranjevanje stripov.


Več o stripu:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/92F88465E2554B7CC1257AFB0024102C?OpenDocument

Strip lahko naročite tudi v Družinini spletni knjigarni:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/revijeIzdaje/1C90C2CF6E2A1A5EC1257AE8002C5924?OpenDocument


Foto: Družina

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh