Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živalska dobrodošlica za papeža Frančiška

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 24. 09. 2015 / 10:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Živalska dobrodošlica za papeža Frančiška

WCS je posnel kratek oglasni film s prebivalci newyorških živalskih vrtov.

Obisk papeža Frančiška v New Yorku je razlog za praznovanje, še posebej med črtastimi, oplavutenimi in perjastimi prebivalci v newyorškem živalskem vrtu in akvariju.



V spomin na Frančiškov prvi obisk v New Yorku in v Združenih državah Amerike sploh je Združenje za ohranjanje živalskih vrst (WCS – Wildlife Conservation Society) posnelo video za dobrodošlico svetemu očetu, v katerem nastopajo pingvini, gorile, želve, giboni, morski levi in drugi prebivalci njihovega živalskega vrta v newyorškem Bronxu, akvarija, Kraljevega živalskega vrta in živalskega vrta v Centralnem parku. Video papeža Frančiška predstavlja kot močnega zagovornika za ohranjanje stvarstva.

Papež Frančišek je poleg voditelja okoli 1,2 milijarde katoličanov po svetu tudi glasen zagovornik okoljskih vprašanj. Njegova zadnja sporočila med drugim govorijo o grožnjah podnebnih sprememb, potrebi po okoljskem nadzpru in pomenu biološke raznolikosti.

V svoji okoljski okrožnici, ki je junija izšla v Vatikanu, je papež zapisal: »Ker so vsa živa bitja medsebojno povezana, moramo vsako obravnavati z ljubeznijo in s spoštovanjem, kajti vsa živa bitja smo odvisna drug od drugega.«»Papež Frančišek je postal pomemben zaveznik v naših prizadevanjih za rešitev planeta za vse človeštvo, saj govori o odgovornosti do zaščite okolja in njegovih prebivalcev, ki si jo delimo vsi«, je dejal John Calvelli, namestnik izvršnega direktorja WCS. »Njegove besede in dejanja so nenehen opomnik medsebojne odvisnosti vseh življenjskih vrst na Zemlji. S kratkim posnetkom tudi mi dajemo glas živalim, ki so s Frančiškovim navdihujočim sporočilom veliko pridobile.«

Vir: splet
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh