Zapri
Iskanje

»Živite kot otroci luči«

Za vas piše:
K. C.
Objava: 24. 01. 2020 / 09:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.01.2020 / 11:39
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

»Živite kot otroci luči«

Na nedeljo Svetega pisma se je začel Svetopisemski maraton, ki ga spremljajo besede apostola Pavla »Živite kot otroci luči«.

Na nedeljo Svetega pisma, 26. januarja, se je začel Svetopisemski maraton, ki ga letos spremljajo besede apostola Pavla »Živite kot otroci luči«.

»V luči Božje besede bomo tudi na letošnjem Svetopisemskem maratonu spoznavali, katere so tiste sive cone, sence ali megla, ki so še v našem življenju in ki ne morejo imeti občestva z Bogom, kajti 'Bog je luč in v njem ni nobene teme' (1 Jn 1,5),« je o maratonu dejal Rok Banko, član ekipe za pripravo Svetopisemskega maratona. Ob vsakem druženju ob Božji besedi pa nas razsvetljujejo tudi osebne luči naših bratov in sester, ki nam odpirajo oči in nas spodbujajo in tako rastemo tudi v njihovi svetlobi.«Branje Svetega pisma traja do sobote, 1. februarja, v kapeli Antonovega doma na Viču. Celoten program najdete tule.


Foto: Tatjana Splichal

»Mini« svetopisemski maratoni

Svetopisemski maraton je bil v Sloveniji prvič pripravljen leta 2007 ob letu Svetega pisma, krog sodelujočih gibanj, skupnosti in cerkva pa se vsako leto širi. Leta 2012 so se v sodelovanju z lokalnimi koordinatorji začeli pripravljati tudi t. i. »mini« svetopisemski maratoni, ki v maratonskem tednu potekajo v krajih drugod po Sloveniji.

Svetopisemski maraton pripravlja organizacijski odbor, v katerem so predstavniki različnih krščanskih gibanj in skupnosti. Njegov pobudnik je Svetopisemska družba Slovenije, ki je tudi koordinator dogodka in njegov glavni sponzor.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
7,00€ Poglej izdelek: Beseda za na pot
Nalaganje
Nazaj na vrh