Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Življenje kristjana je boj za dobro in proti zlu«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 04. 2018 / 07:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2018 / 09:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Življenje kristjana je boj za dobro in proti zlu«

»Življenje kristjana je boj za dobro in proti zlu«

Papež Frančišek med splošno avdienco pozval k molitvi za uspeh srečanja obeh Korej.

Papež Frančišek je med današnjo splošno avdienco nadaljeval z vrsto katehez o zakramentu svetega krsta. Naslov tretje kateheze je bil »Krst – zakrament vere v luči evangelija«.



Sveti krst je »zakrament vere«, kajti s krstom vstopimo v življenje vere, je pojasnil sveti oče. Krščenec tega koraka ne stori sam, ampak v občestvu Cerkve. Ta ga spremlja z molitvijo, kar lepo izražajo litanije svetnikov med krstnim bogoslužjem. Cerkev vedno moli za ljudi.

V molitvah prosimo, naj bo novokrščenec obvarovan vsega, kar bi lahko oviralo njegov zaupen odnos z Bogom. Z izganjanjem demonov »je Jezus razodel prihod Božjega kraljestva. Njegova zmaga nad močjo zla v nas ustvarja prostor za Gospodovo vladavino.«

Krst ni »magična formula«, temveč dar Svetega Duha, ki nas usposobi za boj proti hudičevim skušnjavam. Podobno kot so se starodavni borci za zaščito pred sovražnikom mazilili z oljem, »tako v znamenje Kristusove moči s katehumenskim oljem mazilimo tudi krščenca«.

Življenje kristjana je nenehen boj za dobro in proti zlu: »Toda v tem boju nismo sami, kajti z nami moli in se bori vsa Cerkev, ves čas pa smo tudi povezani z Jezusom.«

Po končani katehezi je papež vse kristjane pozval k molitvi pred srečanjem obeh Korej. To je priložnost za vzpostavitev jasnega dialoga, da bi zagotovili mir na korejskem polotoku in po vsem svetu. Srečanje podpira tudi Sveti sedež.

Vir: kath.net / RV
Foto: arhiv Družine (T.P.)

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh