Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zlata maša škofa Glavana [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 27. 06. 2022 / 07:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2022 / 12:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zlata maša škofa Glavana [FOTO]
Zlatomašnik Andrej Glavan. FOTO: Jože Potrpin

Zlata maša škofa Glavana [FOTO]

V nedeljo, 26. junija, je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Novem mestu upokojeni škof Andrej Glavan, prvi novomeški škof, skupaj z osmimi slovenskimi (nad)škofi, škofom iz Temišvara v Romuniji, ordinarijem in predsednikom SŠK dr. Andrejem Sajetom, stiškim opatom in apostolskim nuncijem msgr. Jean-Marie Speichom, več kot petdesetimi duhovniki ter množico vernikov – med njimi so bili sestri Zinka in Marija in ugledne osebnosti družbenega življenja – obhajal zlato mašo, se zahvalil Bogu za petdeset let duhovništva.

Združena stolni in šentpetrski pevski zbor z orkestrom ter solistom Markom Finkom ob organistu Mateju Burgerju sta pela Tomčevo mašo na čast sv. Cirilu in Metodu.

Slavnostni pridigar je bil nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. Ob tej priložnosti je jubilantu v znamenje hvaležnosti izročil repliko prstana mučeniškega škofa Božjega služabnika Antona Vovka.

Skupinska fotografija ob koncu srečanja. FOTO: Jože Potrpin 

Zlatomašniku je za častitljiv jubilej voščilo poslal tudi papež Frančišek, ki ga je v izvirniku prebral prvi svetovalec apostolske nunciature v Sloveniji, v slovenščini Igor Luzar, letošnji srebrnomašnik. 

Ob koncu maše so voščili zlatomašniku še: v imenu vseh duhovnikov novomeške škofije najmlajši duhovnik Jakob Piletič; v imenu vseh družin zakonca Mušič; v imenu vojaškega vikariata vojaški kaplan Matjaž Muršič; v imenu stolnega kapitlja kanonik Franc Vidmar, nato je zbrane nagovoril zlatomašnik škof Glavan. 

Več fotografij si oglejte v spodnji fotogaleriji Jožeta Potrpina. 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh