Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zlati jubilej redovnih zaobljub s. Marije Mihaele

Za vas piše:
M. M.
Objava: 22. 03. 2022 / 08:33
Oznake: Cerkev, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2022 / 08:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zlati jubilej redovnih zaobljub s. Marije Mihaele
FOTO: Spletna stran Škofije Novo mesto

Zlati jubilej redovnih zaobljub s. Marije Mihaele

Na praznik svetega Jožefa, ki je velik zavetnik karmela, je s. Marija Mihaela v Karmelu Marije, Kraljice angelov v Mirni Peči, obhajala zlati jubilej redovnih zaobljub.

Slovesnost je vodil novomeški škof Andrej Saje ob somaševanju hišnega duhovnika Jožeta Razingerja in župnika Janeza Rihtaršiča.

Izpoved zaobljub leta 1972 v Mengšu

S. Marija Mihaela Žalostne Matere Božje je prve zaobljube izpovedala na praznik sv. Jožefa leta 1972 v Karmelu v Mengšu. Bila je prva sestra, ki je vstopila po vrnitvi sester karmeličank iz avstrijskih karmelov, kamor so se zatekle zaradi razpustitve Karmela na Selu pri Ljubljani leta 1948. Leta 1993 pa se je pridružila prvima sestrama v Mirni Peči.

Bog ostaja zvest

V homiliji je škof Saje spomnil na Božjo obljubo, da je Bog z nami in ostaja zvest, so za spletno stran novomeške škofije zapisale sestre karmeličanke in poudarile, da je sveti Jožef ostal mož vere tudi takrat, ko ni vsega razumel in v tem je naš priprošnjik, da bi tudi mi utrdili vero ob spominjanju Božjih utrinkov v našem življenju, kako smo sami začutili vero in jo živeli.


Kupi v trgovini

Vzpon na goro Karmel
Duhovna rast
14,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh