Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zlom: zgodbe iz Jugoslavije

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 17. 09. 2020 / 10:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2020 / 08:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zlom: zgodbe iz Jugoslavije

Zlom: zgodbe iz Jugoslavije

Zavod Iskreni je izdal novo knjigo avtorja Antona Tomažiča z naslovom Zlom. Zgodbe iz Jugoslavije.

Anton Tomažič. Foto: Tatjana Splichal



Zavod Iskreni je izdal novo knjigo avtorja Antona Tomažiča z naslovom Zlom. Zgodbe iz Jugoslavije.

Knjiga Antona Tomažiča Zlom. Zgodbe iz Jugoslavije prinaša zgodbe s presenetljivimi zapleti, z elementi kriminalke, ljubezni, romantike, družbene kritike. Lahko bi se dogajale v kateri koli družbi, vendar jih je avtor postavil v posebno obdobje totalitarnega jugoslovanskega sistema, ki se je sicer razvijal od povojnega direktnega nasilja, skozi mehčanje z iluzornimi idejami samoupravljanja ter neuvrščenosti, vendar je bil od začetka do konca prežet z nenehno prikrito indoktrinacijo ter pomanjkanjem kakršne koli možnosti za svoboden razvoj osebnosti.

Rdeča nit vseh petih zgodb so osebne dileme posameznikov med oportunizmom in uporništvom, kjer prvi vodi v psihični, drugi pa v materialni zlom. Knjiga bo pritegnila tudi privržence in nasprotnike jugonostalgije.



Pravnik, inovator, demokrat, domoljub

Anton Tomažič (1950) je kot pravnik in inovator imel pionirsko vlogo pri uvajanju računalništva v pravo in leta 1989 ustanovil Pravni informacijski sistem IUS-INFO. V osemdesetih letih se je pridružil disidentskim gibanjem in aktivno sodeloval pri demokratizaciji in osamosvojitvi Slovenije. Bil je tudi Demosov poslanec v prvem svobodno izvoljenem parlamentu, kar je opisal v knjigi V objemu slovenske pomladi.

V knjigi Velika priložnost je kot podjetnik spodbujal mlade k optimizmu in jih navduševal za nove priložnosti, ki se odpirajo v času »sploščenega« sveta.

Kot popotniški fotograf potuje po svetu in vtise objavlja na družbenih omrežjih. Leta 2001 se je na otoku Nevis izgubil, padel v brezno in se sam rešil po devetih dneh. To izkušnjo je popisal v knjigi Drugi kraj rojstva. Nevis, ki je izšla v slovenščini in angleščini.

Leta 2019 je kot edini Evropejec prejel prestižno priznanje Mednarodnega združenja krščanskih poslovnežev (UNIAPAC, ki ima 30.000 članov) Poslovna dejavnost kot plemenita poklicanost (Business as a Noble Vocation Award).

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh