Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zmaga Ljudske stranke v Španiji, ukinitev spornih istospolnih porok?

Objava: 25. 11. 2011 / 08:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zmaga Ljudske stranke v Španiji, ukinitev spornih istospolnih porok?

Eden ključnih razlogov za izjemno volilno zmago je bil jasna podpora vrednoti družine in nasprotovanje uvedbe istospolnih porok ter posvojitev otrok v istospolne skupnosti.

V Španiji je z zmago Mariana Rajoya, predsednika španske Ljudske stranke, ta teden prišlo do vzpostavitve družinam prijazne vlade. Kot pišejo na spletnem portalu http://24kul.si/, je bil eden ključnih razlogov za izjemno volilno zmago jasna podpora vrednoti družine in nasprotovanje uvedbe istospolnih porok ter posvojitev otrok v istospolne skupnosti.

Socialistična stranka, ki je na volitvah doživela velik poraz, je uzakonila sporne istospolne poroke, kljub temu, da so tovrstnim zakonskim zvezam nasprotovale številne politične in civilno družbene organizacije. Po sprejemu takšne zakonodaje so nasprotniki dali zakon v ustavno presojo, ki še poteka. Dosedanji predsednik vlade Jose Luis Rodriguez Zapatero je uvedbo homoseksualnih porok in posvojitev predstavil kot največji dosežek svoje vlade, in to v času hude gospodarske in socialne krize.

56-letni zmagovalec Rajoy je že večkrat dejal, da je zakon o legalizaciji istospolnih porok protiustaven. Prav tako je večkrat obljubil, da bo zakon v vsakem primeru spremenil, tudi v primeru, če sodišče razglasi, da je v skladu s špansko ustavo. Kot je dejal za največji španski dnevnik ‘El Pais’, bo spoštoval odločitev sodišča, toda ne strinja se z istospolnimi porokami in meni, da je takšen zakon v nasprotju s špansko ustavo’.

Ves čas so bila v španski javnosti pristotna združenja, ki so si prizadevala za ohranitev vrednote družine in pravic otrok. S svojim odločnim nastopom so zdržala silovit pritisk socialistične vlade, ki ni izbirala sredstev za njihovo utišanje. Tako je proti njim vodila pravo medijsko vojno, manipulirala z javnomnenjskimi anketami in v nekaterih primerih celo finančno kaznovala zagovornike otrokovih pravic.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh